Što je dizajner bez dokumentarca?

11.06.2018.

Olivier Rousteing je još jedan u nizu dizajnera čiji će život biti predstavljen kroz format dokumentarca

Iako su mu tek trideset i dvije godine, životna priča Oliviera Rousteinga je itekako zanimljiva. Javnost ga je upoznala u travnju 2011. kad je sa samo dvadeset i četiri godine na poziciji kreativnog direktora pariške kuće Balmain zamijenio Christophea Decarnina. Time je postao drugi najmlađi kreativni direktor u Parizu nakon Yves Saint Laurenta koji je 1957. sa samo dvadeset i jednom preuzeo Dior.

Osim toga, Rousteing se može pohvaliti da je s gotovo pet milijuna pratitelja na Instagramu najpopularniji francuski dizajner i ujedno jedan od prvih koji je znao iskoristiti potencijal društvenih mreža i zvjezdanih prijatelja osmislivši koncept #BalmainArmy, dok je njegova H&M dizajnerska suradnja doslovno pomela svijet.

“Možda je malo rano za ovakav film s obzirom da sam tek u tridesetima,” izjavio je dizajner. “Kao kad su mi nakon samo četiri godine u Balmainu ponudili da za H&M napravim Balmain kolekciju. Ipak, mislim da imam što za ispričati, moj život je ponekad pun paradoksa i ponekad se osjećam neshvaćeno.” Znači li to da će film otkriti i drugu stranu njegova zvjezdanog života?

Iza filma stoje producenti Matt Tyrnauer i Matt Kapp, autori hvaljenog dokumentarca Valentino: Last Emperor iz 2009., a premijera je najavljena za početak 2019. godine.

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Balmain cipele koje će celebrityji obožavati

Friško s pariške piste stižu cipele budućnosti

Balmain ima nove ekskluzivne digitalne supermodele

Balmain Army ima nove zanimljive članove

Naježili smo se gledajući Millu Jovovich u novoj Balmain kampanji

Utjelovljenje pomaknutog glamura 90-ih i dalje fascinira svojom jedinstvenom ljepotom i talentom

U prodaji su novi plodovi suradnje Beyoncé i Balmaina

Pjevačica je u novoj Balmain kreaciji otvorila On the Run II show u Parizu

Beyoncé radi na kolekciji za Balmain!

Stiže nam vrlo uzbudljiva suradnja!

Dokumentarac o slavnom fotografu i oskarovcu Cecilu Beatonu koji ne smijete propustiti

Iako Cecil Beaton pripada nekom drugom vremenu, sada napokon možemo proniknuti u njegov fotografski genij u dokumentarcu "Love, Cecil"

▲ Povratak na vrh