Što nam je zapelo za oko u novoj Loewe kolekciji?

12.11.2019.

Capsule kolekcija poznatog brenda

Nakon što je lansirao kolekciju za jesen/zimu ranije ove godine, LOEWE se vratio sa sezonskom kolekcijom inspiriranom britanskim keramičarom Williamom De Morganom i njegovim sjajnim dizajnom pločica. Malo je reći da kolekcija izgleda zbilja posebno!

 

 

Nova capsule kolekcije s LOEWE potpisom ovoga se puta poprilično udaljila od funkcionalnosti i utilitarnog dizajna koji brend već neko vrijeme gura i orijentirao se na dekadentnu i neobičnu estetiku koja je, u kombinaciji s neobičnim modnim dodacima, vrlo over-the-top. Nadahnuće za stvaranje kolekcije LOEWE je pronašao u radu britanskog keramičara  Williama De Morgana koji je od 1863. do 1872. godine radio za  Morris & Co. kreirajući predivan dizajn ispunjen divnim uzorcima koji su domovima davali dašak elegancije i luksuza.

 

 

Njegov rad oživio je sada u ready-to-wear komadima, a uzorci koje je koristio pronašli su svoje mjesto na kaputima, jaknama i haljinama, hlačama, torbama i predimenzioniranom pletivu. Većina kolekcije sastoji se od odvažnih statement komada koje je teško isfurati u svakodnevnim outfitima pa nam se čini kako je LOEWE capsule kolekcija više umjetničko djelo nego što je ustvari moda. Ako ništa drugo, svaki ljubitelj mode zasigurno će uživati gledajući fotografije.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Loewe

Preporučujemo

Pročitajte i...

Diet Prada upozorava na krajnje problematični modni komad poznatog brenda

Ovaj puta radi o modelu iz LOEWE kapsule kolekcije

Paris Fashion Week: zašto je u zadnji tren promijenjen raspored modnih revija?

Moglo bi se reći da je fluorescentno žuta boja sezone u Francuskoj ...

Lektira u novom ruhu s Loewe potpisom

Najljepši književni klasici u skupocjenom izdanju za kolekcionare

Nova popularna Loewe torbica za zaštitu slonova

Novi model fenomenalnog Loewe slonića je dobio novo izdanje u znak potpore zaštiti ovih životinja

▲ Povratak na vrh