Što se krije iza novog modnog izraza “ljepota kontroverze” kojim je zatvoren Tjedan mode u Parizu?

06.03.2019.

Nicolas Ghesquière kao suvremeni Pompidou

Pariškom pistom prošetala je posljednja kolekcija ove sezone, ona koju je za znatiželjnu modnu publiku u magičnom Gradu svjetlosti za ikoničnu kuću Louis Vuitton kreirao Nicolas Ghesquière.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Mar 5, 2019 at 3:44pm PST

 

Bila je to jedna eklektična kolekcija pomiješanih stilova i s pregršt različitih referenci, a Ghesquière je nadahnuće za novu modnu priču s Louis Vuitton potpisom pronašao na ulici i to ne na ulici kakva je danas, unificirana i dosadna, bez ikakvih stilskih odrednica.

 

 

Točnije, ono što je kreativnog direktora posebno zaintrigiralo je pariški Centre Pompidou i prostrani trg koji se ispred njega nalazi, a koji je opisao kao “melting pot u kojem se susreću različita plemena”, “mjestom u kojem je ekspresija slobodna da bude što god poželi”, a koji ga je podsjetio na neke davne, potpuno drugačije, dane.

 

 

Ideja je kreativnog direktora, s natruhama dobre stare nostalgije u mislima, bila oživjeti sva ta šarena urbana plemena i supkulture koje su postojale u onoj (pomalo zaboravljenoj) eri prije Instagrama, vratiti vrijeme kada smo bili drugačiji (i željeli biti drugačiji!) i kada su supkulture još postojale u svoj svojoj jedinstvenosti i različitosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on Mar 5, 2019 at 12:21pm PST

 

Ghesquière je u svoju modnu priču, jednostavno, želio unijeti individualnost, a kao rezultat dobio je drsku, odvažnu i posebnu kolekciju čija je eklektičnost, u konačnici, i njezina najveća vrijednost.

Piše: T.L.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh