Što smo vidjeli prvog dana muškog London Fashion Weeka?

05.01.2020.

Posljednji trendovi s tjedna muške mode

Iako se mnogo raspravljalo o tome je li poseban tjedan muške mode više uopće i potreban, nakon što su posljednjih sezona brojni brendovi počeli spajati svoje ženske i muške revije, čini se da ipak još nije došao kraj tim manifestacijama na kojima se predstavljaju isključivo dizajneri koji kreiraju muške kolekcije. Pariški i Milanski muški tjedan mode te Pitti Uomo u Firenzi uskoro započinju, a prvi na rasporedu, londonski Fashion week započeo je jučerašnjim danom punom odličnih revija, te traje sve do ponedjeljka.View this post on Instagram

@jordanluca_official kick off day 1 of #LFWM January 2020! #Discovery

A post shared by London Fashion Week (@londonfashionweek) on Jan 4, 2020 at 5:33am PST

 

Najpoznatiji britanski brendovi muške mode, poput Paul Smitha, Burberrya ili JW Andersona doduše  izlažu u Parizu ili prezentiraju miješane muško ženske revije za vrijeme ženskog Pret-a- Porter tjedna mode, a čak i neki mlađi hit dizajneri, poput obožavanog Craiga Greena prebjegli su u Pariz.

Ostaje li dakle što vidjeti na LFW Men’su? Naravno. Kao i uvijek u Londonu, ovdje se mogu otkriti najfresh novi dizajneri, koji upravo pršte kreativnošću. Nove modne zvijezde muške( a i ženske!) mode, poput Walles Bonner ili Martin Rose također će imati revije, a i predstavnici legendarne „ Saville Row“ ulice, poznate po savršeno krojenim „made-to-measure“ odijelima, brendovi poput Huntsmana i Hacketta , također će održati prezentacije.

Što smo vidjeli prvoga dana?

Manifestacija je otvorena revijom modnog dua Jordan Luca, iza kojeg stoje dizajneri Jordan Bowen i Luca Marchetto. Druga kolekcija brenda nastavlja istraživati zanimljivi miks talijanskog zanatstva i svježeg intenziteta grada kao što je London, što je rezultiralo kolekcijom punom mladenačke streetwear energije, ekstravagantnih printeva i tehničkih materijala. Printeva je bilo i kod Edwarda Crutchleya. Revija, koja je sadržavala i ženske modele, odisala je eklektičnim miksom raznovrsnih materijala, tekstura, uzoraka i inspiracija raznih globalnih kultura.View this post on Instagram

BTS ahead of @etautz’s January 2020 show in the official @britishfashioncouncil Show Space on day 1 of #LFWM

A post shared by London Fashion Week (@londonfashionweek) on Jan 5, 2020 at 12:57am PST

Za muškarce koji preferiraju ležerniji stil, američki brend Band of Outsiders kroz zgodnu prezentaciju postavljenu uz vintage kamper, prezentirao je nosive komade „Cali cool“ stila- opuštene hoodice, sweatshirte i trenirke. Nosivu kolekciju pokazao je i heritage britanski brend, E.Tautz, koji od 1867. proizvodi kvalitetne , „Made in Britain“ komade. Odijela, kašmirski šalovi i slični „British“ komadi odlično izgledaju u modernoj verziji , jer E.Tautz odlično balansira između modernosti i klasike.

Dobitnica prošlogodišnje prestižne nagrade „Queen Elizabeth II Award for British design“, Bethany Williams , koja se redovito u svojim kolekcijama bavi socijalnim i ekološkim temama održivosti, niti ovaj puta nije razočarala. Ovoga puta inspiracija joj je bila majčinstvo, točnije kolekcija je rađena u suradnji s dobrotvornom organizacijom koja pruža utočište majkama s malom djecom teškog imovinskog stanja. Dizajnerica Melissa Kitty Jarram napravila je ilustracije inspirirane posjetom udruzi, koje govore o vezi majke s djetetom, a koje se pojavljuju kao printevi kroz kolekciju.

Za kraj dana ostavljena je revija hot mladog dizajnera Charlesa Jeffreya Loverboya. Ekstravagantna kao i uvijek, prepuna ukrasnih maski, tartan uzoraka, inspiracije svojim škotskim naslijeđem, kao i party stilom londonskih „club kidsa“, bila je  odličan  završetak prvoga dana manifestacije.

Sutra se veselimo revijama Walles Bonner i Martin Rose, te svakako donosimo izvještaj što se događalo drugoga dana!

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Tko je ovogodišnji dobitnik Kraljičine nagrade za britanski dizajn?

I koji će član kraljevske obitelji uručiti nagradu?

Osvojila nas je nova kampanja za Louis Vuitton

Divne fotografije Viviane Sassen slave mušku osjećajnost

Stilska inspiracija: Mate Rončević

Poznati PR-ovac jedan je od naših najbolje odjevenih muškaraca

ELLE report: London Fashion Week

Sve (ali zaista sve) što trebate znati o londonskom Tjednu mode

▲ Povratak na vrh