Što znači živjeti ispred objektiva?

Derek Blasberg
11.09.2015.

Derek Blasberg otkriva priče legendarnih ljepotica

Najčešća predrasuda o modelima? Vjerojatno ona da modeling uopće nije posao i da bi bilo tko mogao obući lijepu haljinu, stati pred kameru i proizvesti dobru fotografiju. Ima ih sigurno još.

Kao primjerice uvriježeno mišljenje da se manekenke drže kao dive ili da stalno kasne. Ipak, istina ne može biti dalje od toga. Za odličnu fotografiju potrebno je puno više od lijepog lica i dobrog komada odjeće. Karizma, fokus, ekspresija i kemija uz puno truda i napornog rada, to je ono što na kraju supermodele razlikuje od običnih ljepotica.

Zna to jako dobro i Derek Blasberg koji je u izdanju Harper’s Bazaara objavio knjigu Models donoseći priče mnogih legendarnih ljepotica. Od kraljica crno-bijele fotografije Suzy Parker, Dovime i Chine Machado do Iman, Patti Hansen i Cindy Crawford, ali i par novih lica poput Lare Stone, Hilary Rhoda i Lily Donaldson. Čitatelje očekuje više od dvjesto fascinantnih fotografija od kojih su mnoge iskopane iz nepregledne arhive Harper’s Bazaara.

Uz fotografije legendi poput Richarda Avedona, Francesca Scavulla, Patricka Demarcheliera i Petera Lindbergha, autor nam otkriva kako je to živjeti ispred objektiva, inspirirati, fascinirati i biti personifikacija ultimativne ljepote.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: press

Pročitajte i...

I zvijezde se žele zabavljati

Festival "Burning Man" i ove godine vrvio je poznatim licima

Kate Hudson zna kako prirediti tulum

Poznata glumica 37. rođendan proslavila je tematskom zabavom na kojoj nije nedostajalo ni poznatih lica

Cassie

Kako se zvijezde zabavljaju na Burning Man festivalu

Popularni festival ove godine pohodi mnoštvo poznatih lica

Positano

Tko se sve skriva u Positanu?

Talijanski gradić i ovo je ljeto okupio zvjezdanu elitu koja uživa u beskrajnoj ljepoti Tirenskoga mora uz brdovitu obalu Amalfi gdje su usidrene brojne jahte s poznatim licima

▲ Povratak na vrh