Supermodel Adut Akech zamijenjena s drugom afričkom manekenkom

27.08.2019.

"Ljudi su neznalice i misle da svaka tamnoputa djevojka izgleda isto."

Adut Akech, supermodel koji je surađivao s Chanelom, Bottegom Venetom i brojnim modnim publikacijama, uključujući Vogue i britanski Vogue, kaže da se osjećala “uvrijeđeno” nakon što je časopis pogrešno identificirao sliku manekenke Flavije Lazarus kao Adut.

Uoči modnog tjedna u Melbourneu, koji u Australiji počinje u srijedu, 28. kolovoza, u časopisu Who izašao je intervju s manekenkom, javlja BBC. Članak magazina Who predstavio je Adut i osvrnuo se na to kako svijet gleda na tamnopute ljude i izbjeglice. Kao dijete, Adut je odrasla u kenijskom izbjegličkom kampu, a kasnije se s obitelji preselila u Adelaide u Australiji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on Aug 25, 2019 at 5:34am PDT

Časopis je pogrešno upotrijebio sliku Lazarus, drugog modela i identificirao je kao Adut. Na Instagramu, manekenka je situaciju nazvala “neprihvatljivom i neprimjernom pod bilo kojim okolnostima. Smatram da je važno da se pozabavimo ovim problemom. Netko je ovo vrlo jasno učinio i pomislio kako sam ja na toj slici i to nije u redu. To je vjedan od problema o kijma sam govorila u svom intervjuu.”, izjavila je Adut.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on Aug 21, 2019 at 6:55am PDT


Otkako je Adut objavila post na Instagramu, časopis Who se osvrnuo na to što se dogodilo. Prema BBC-u, časopis je kontaktirao Aduta kako bi se ispričali i kako bi objasnili da se dogodila pogreška. Pored toga, piše BBC, časopis je okrivio OPR za incident, australijsku PR agenciju koja je navodno postavila intervju i surađivala s Melbourne Fashionom Tjedan te im poslala pogrešnu fotografiju. OPR se ispričao i izjavio: “Greška je bila administrativna i nenamjerna i iskreno se izvinjavamo zbog ove pogreške i bilo kakve uznemirenosti koju smo izazvali modelu, kao i naš klijent Grad Melbourne.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on Jul 8, 2019 at 2:55pm PDT


Nažalost, ovo nije prvi put da je slavna tamnoputa osoba pogrešno identificirana kao netko drugi. Tijekom emitiranja intervjua na crvenom tepihu Emmysa 2017. godine, Televizijska akademija (organizacija koja nadgleda Emmys) identificirala je voditelja Rickeyja Minora kao RuPaula. Pogreška je uslijedila nakon sličnog incidenta 2016. godine kada je Televizijska akademija u tvitu identificirala Terrancea Howarda kao Cubu Gooding Jr.

 

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Savjeti za prirodnu ljepotu Adut Akech

Zlatna beauty pravila slavne manekenke

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Tko se skriva iza ovog velikog šešira?

Pjevačica i glumica se odlučila za upečatljiv model u dvije nijanse

▲ Povratak na vrh