Svi modni dokumentarci koje možete pogledati na Netflixu

03.01.2018.

Već gotovo godinu dana u Hrvatskoj možemo gledati sjajne naslove na Netflixu, a mi smo ovog puta odlučili izdvojiti one modne

Ovog je tjedna na Netflix stigao jedan od najnovijih modnih dokumentaraca, onaj koji prati radi velikog Driesa Van Notena. To nas je navelo za zavirimo u ponudu modnih filmova na Netflixu i izdvojimo sjajne dokumentarce koje ovih dana ondje možemo gledati. Otkrijte ih u nastavku.

Iris, 2014.

Dokumentarac o ekstravagntnoj 96-godišnjoj modnoj ikoni nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Režirao ga je Albert Maysles, a govori o njenom životu i činjenici da je u tako kasnoj dobi i dalje itekako aktivna u svijetu mode.

The True Cost, 2015.

Kontroverzni dokumentarac bavi se problemom potplaćenosti i loših uvjeta za rad u modnoj industriji koji su došli u prvi plan nakon kolapsa zgrade Rana Plaza u Bangladešu gdje je poginulo 1.134 tekstilnih radnika.

Sneakerheadz, 2015.

Kroz ovaj film stvoren za sve fanove tenisica, reperi, sportaši i drugi fanatici pokazuju svoje raskošne kolekcije tenisica, dok se stručnjaci osvću na fenomen njihove popularnosti.

Jeremy Scott: The People’s Designer, 2015.

Ovaj dokumentarac prati put dizajnera Jeremyja Scotta koji je od siromašnog života na farmi u Missouriju došao do mjesta kreativnog direktora kuće Moschino.

Fresh Dressed, 2015.

“Fresh Dressed” govori o povijesti hip hop kulture i mode. U filmu se između ostalih pojavljuju Pharrell Williams, Damon Dash, Karl Kani, Kanye West, Nasir Jones i André Leon Talley.

Franca: Chaos and Creation, 2016.

Prije nešto više od godinu dana izgubili smo veliku modnu urednicu i revolucionarku, Francu Sozzani. Film o njenom životu režirao je njen sin Francesco Carrozzini koji je stvorio doista intimnu i osobnu priču o svojoj majci.

Casablancas: The Man Who Loved Women, 2016.

Ovaj fascinantan film prati stvaranje modne agencije Elite i život njena osnivača, Johna Casablancasa, čovjeka koji je izmislio supermodele.

Making the American Man, 2016.

Jedan od rijetkih dokumentaraca koji se bavi muškom modom upoznaje nas s brendovima muške odjeće koja se proizvodi isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Maddman: The Steve Madden Story, 2017.

Priča o Steveu Maddenu govori o njegovom putu do carstva obuće vrijednog milijardu dolara kao i njegov povratak radu nakon financijskih skandala.

Dries, 2017.

Dokumentarni film Reinera Holzemera prati proces rada jednog od najtalentiranijih dizajnera današnjice, Driesa Van Notena. Čarobna je to priča o talentu koji se rijetko rađa.

Piše: N.B.
Foto: Screenshot

Preporučujemo

Pročitajte i...

Dosadile su vam čizme? Otkrivamo kako tenisice uklopiti u zimsku garderobu

Postoji li uopće kombinaciju u kojoj tenisice ne funkcioniraju?

Trendseterice koje će vas uvjeriti da crno od glave do pete ne mora biti dosadno

Donosimo vam najzanimljivije crne kombinacije naših omiljenih trendseterica

Prizovite proljeće najboljim haljinama iz novih kolekcija naših omiljenih dizajnera

Donosimo vam izbor 25 najboljih haljina iz proljetnih kolekcija

U koje dizajnerske komade se doista isplati uložiti na sniženjima?

Ulažete li u vječne komade ili kupujete samo zbog neodoljivih cijena?

▲ Povratak na vrh