Tko je bila Loulou, jedna od najvećih muza Yvesa Saint Laurenta?

30.04.2018.

Saznajte sve o novoj knjizi koja prati život još jedne muze i prijateljice Yves Saint Laurenta

Ona je Loulou de La Falaise, razigrana boemka i neizostavna figura Saint Laurentovog užeg kruga, žena koja je uz Betty Catroux bila presudna za karijeru i psihičku stabilnost pokojnog dizajnera. Njihov je odnos bio kompliciran i dubok, a kako su se upoznali i što je Loulou značila za genijalnog Saint Laurenta donosi knjiga Christophera Petkanasa ‘Loulou & Yves’ koja priču o njihovom prijateljstvu isprepliće s kronologijom najljepših modnih desetljeća u Parizu.

Trideset godina koliko je provela u njegovom ateljeu, Loulou je Yvesa inspirirala živopisnim stilom i nepresušnom energijom koja je često bila jedino što ga je moglo natjerati da ustane iz kreveta ili se prihvati kreiranja. Ipak, kako autor otkriva, njen je život imao i drugu stranu, često nevidljivu onima koji su smatrali kako Loulou uz Yvesa uživa u glamuroznoj svakodnevici, zabavi i putovanjima o kojima većina može samo sanjati. Vješto je skrivala nesretno djetinjstvo i činjenicu da su je roditelji aristokrati kao malu ostavili drugima na čuvanje što je na nju ostavilo duboke posljedice, a često se žalila da joj je Saint Laurent ukrao život i zatvorio je u svojevrsnom zlatnom kavezu gdje je za njega uvijek morala biti nasmijana i puna razumijevanja iako je često samo željela pobjeći.

Priču o njihovom dugom i kompliciranom odnosu pričaju mnogi poznati sugovornici poput Helmuta Newtona, Huberta de Givenchya, Manola Blahnika, Diane von Furstenberg, Betty Catroux, Albera Elbaza, Christiana Louboutina ili Grace Coddington što itekako garantira uzbudljivo štivo i vrijednu kroniku jednog od najturbulentnijih razdoblja na modnoj sceni.

Piše: Maja Karnik

Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Yves Saint Laurentova jakna postigla rekordnu cijenu na aukciji

Šljokičasta, svilom obložena jakna srušila je rekorde

Zabranjeni dokumentarac o Yves Saint-Laurentu napokon ugledao svjetlo dana

Intimni zapisi posljednjih trenutaka dizajnerova života

Boja koja je neočekivano okupirala street style

A ove je jeseni popularna u svim nijansama!

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

▲ Povratak na vrh