Tko je bila Loulou, jedna od najvećih muza Yvesa Saint Laurenta?

30.04.2018.

Saznajte sve o novoj knjizi koja prati život još jedne muze i prijateljice Yves Saint Laurenta

Ona je Loulou de La Falaise, razigrana boemka i neizostavna figura Saint Laurentovog užeg kruga, žena koja je uz Betty Catroux bila presudna za karijeru i psihičku stabilnost pokojnog dizajnera. Njihov je odnos bio kompliciran i dubok, a kako su se upoznali i što je Loulou značila za genijalnog Saint Laurenta donosi knjiga Christophera Petkanasa ‘Loulou & Yves’ koja priču o njihovom prijateljstvu isprepliće s kronologijom najljepših modnih desetljeća u Parizu.

Trideset godina koliko je provela u njegovom ateljeu, Loulou je Yvesa inspirirala živopisnim stilom i nepresušnom energijom koja je često bila jedino što ga je moglo natjerati da ustane iz kreveta ili se prihvati kreiranja. Ipak, kako autor otkriva, njen je život imao i drugu stranu, često nevidljivu onima koji su smatrali kako Loulou uz Yvesa uživa u glamuroznoj svakodnevici, zabavi i putovanjima o kojima većina može samo sanjati. Vješto je skrivala nesretno djetinjstvo i činjenicu da su je roditelji aristokrati kao malu ostavili drugima na čuvanje što je na nju ostavilo duboke posljedice, a često se žalila da joj je Saint Laurent ukrao život i zatvorio je u svojevrsnom zlatnom kavezu gdje je za njega uvijek morala biti nasmijana i puna razumijevanja iako je često samo željela pobjeći.

Priču o njihovom dugom i kompliciranom odnosu pričaju mnogi poznati sugovornici poput Helmuta Newtona, Huberta de Givenchya, Manola Blahnika, Diane von Furstenberg, Betty Catroux, Albera Elbaza, Christiana Louboutina ili Grace Coddington što itekako garantira uzbudljivo štivo i vrijednu kroniku jednog od najturbulentnijih razdoblja na modnoj sceni.

Piše: Maja Karnik

Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako nositi leopard print ove jeseni?

Jedna košulja na 3 kul načina!

Supermodel Adut Akech zamijenjena s drugom afričkom manekenkom

"Ljudi su neznalice i misle da svaka tamnoputa djevojka izgleda isto."

Modna studija: koja je boja naprivlačnija na našem tijelu?

Znanstvenici su riješili spor između nevino bijele, temperamentne crvene, tajanstvene crne i stilski sive

▲ Povratak na vrh