Treba li kupovati vintage kupaće kostime?

22.07.2019.

Gdje je granica kada se radi o second hand odjeći?

Zamislite da ulazite u second hand trgovinu na svom ljetnom putovanju po Francuskoj i tamo zateknete ni manje ni više nego vintage Chanel kupaći kostim. Isti onakav kakav je nedavno nosila Kylie Jenner na svom Instagram profilu. Biste li se zapitali tko ga je prije toga nosio i zašto ga više ne želi ili biste se brzo bacili na kupovinu?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on Jul 15, 2019 at 10:40am PDT

Chanel kupaći kostim koji je nosila Kylie košta 1.690 dolara, a dizajn je izvorno nosila Naomi Campbell. Za referencu, potpuno novom Chanel kupaćem kostimu cijena nije navedena niti na njihovoj službenoj stranici pa možete zamisliti o kakvoj cifri se radi. Prema matematici, kupnjom u second hand shopu dobivamo golemi popust kupnjom blago nošenog badića. No, je li taj badić uistinu samo nošen samo par puta? Mogu li nošeni kupaći kostimi prouzročiti bilo kakvu štetu otkrila je dr. Lauren Streicher, profesorica opstetricije i ginekologije na Sveučilištu Northwestern.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on Jul 15, 2019 at 10:03am PDT


“Tu se više radi o gadljivosti nego o pravom riziku za zdravlje”, kaže dr. Streicher. Prema njezinim riječima, šanse zaraze spolno prenosivom bolešću nošenjem rabljenog kupaćeg kostima su malo vjerojatne. “Spolno prenosive bolesti šire se od jedne osobe na drugu, ne možete se zaraziti putem toaletne školjke ili plahte u hotelu. Inače bi ih svatko imao.”, kaže doktorica.

Vintage Chanel kupaći, stižemo!

Piše: N.B.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh