Crno-bijeli svijet

crno-bijeli svijet
26.12.2013.

Nije posebna novost da 'domino kombinacije' ne izlaze iz mode, ali zanimljivo je da će dominirati i proljetno-ljetnim lookovima

Chanel je poznat po svojim elegantnim crno-bijelim kreacijama, a umjetnički direktor Karl Lagerfeld u proljetno-ljetnoj kolekciji 2014. domišljato je oživio i razigrao svoje ‘zaštitne’ ne-boje.

crno-bijeli svijet

Chanel, proljeće-ljeto 2014.

U kolekciji koju je predstavio tijekom Pariškog tjedna mode isticala se crna haljina i crni baršunasti prsluk s našivenim ukrasima, što je Lagerfeld ‘zaokružio’ crnim cipelama i crnom perikom.

Odvažan pristup proljetno-ljetnoj kolekciji američkog minimalista Calvina Kleina impresionirao je okupljene na Njujorškom tjednu mode.

Calvin Klein S14

Calvin Klein, proljeće-ljeto 2014.

Umjesto da miješa boje, Kleinov umjetnički direktor Francisco Costa predstavio je monokromatske kombinacije u bijeloj, ružičastoj, zelenoj, sivoj i crnoj boji, poput crne haljine do koljena i crnih sandala.

Gruzijski dizajner s londonskom adresom David Koma u svojoj proljetno-ljetnoj kolekciji predstavio je bijele haljinice s crnim detaljima i obrnuto, a zatim se na isti način poigrao s plavom i ružičastom bojom.

crno-bijeli svijet

David Koma, proljeće-ljeto 2014.

Kako bi pojedini komadi djelovali ‘rokerskije’, dodao im je crne kožnate detalje, kao na bijeloj haljinici bez naramenica.

Uoči predstavljanja svoje kolekcije, David je otkrio i glavne modne proljetno-ljetne trendove. „Naglasak je na grafizmu, nedostatku boja i asimetriji.“

© Cover Media, Imaxtree.com

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh