U pripremi je bogata aukcija vintage Versace komada iz 90-ih!

21.06.2018.

Rujan donosi pravu poslasticu za modne kolekcionare

Modni kolekcionari znaju koliko su rijetke prilike da se dokopaju istinski vrijednih artefakata modne povijesti. Oni posebno naklonjeni Gianniju Versaceu i njegovoj provokativnoj estetici s početka devedesetih, takve prilike dobivaju još i rjeđe. Zbog toga su mnogi s oduševljenjem dočekali vijest o nadolazećoj aukciji privatne arhive anonimnog Versace kolekcionara koju za jesen priprema aukcijska kuća Leslie Hindman Auctioneers iz Chicaga.

Službeni katalog još nije objavljen, ali upućeni prenose kako će se u ponudi aukcije naći mnoge poznate kreacije iz Baroque, Teatro, Bondage, Animal Print, Punk i Miami kolekcija. Među njima su i kreacije koje su nadahnule Donatellin prošlogodišnji hommage povodom dvadesete godišnjice Giannijeve smrti – dakle originalne zlatne toalete iz 1994. i svilene bluze s uzorkom nautičkih zastava iz 1993. čiji je lanjski remake s Claudijom, Cindy, Lindom, Naomi i Carlom Bruni s pravom ponio titulu modnog spektakla godine.

Organizatori najavljuju kako će zainteresiranima ponuditi više od tri stotine i pedeset artikala, a aukcija je zakazana za 21. rujna. Jedva čekamo!

Piše: Maja Karnik
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh