Umjetničko-modna suradnja minimalističkog brenda kojeg trendseterice obožavaju

13.05.2019.

Mansur Gavriel x Marc Camille Chaimowitz

Iako su poznate po svojim minimalističkim jednobojnim torbama i cipelama, čini se kako dizajnerice brenda Mansur Gavriel – Rachel Mansur i Floriana Gavriel – ipak vole i printeve, samo su tražile pravog suradnika koji bi ih za njih razvio.

 

 

Pronašle su ga u francusko-engleskom umjetniku Marc Camille Chaimowitzu, svjetski poznatom po interdisciplinarnom radu kroz razne medije – od skulptura preko instalacija pa sve do tapeta. Umjetnik koji kroz cijelu karijeru razbija granicu između čiste umjetnosti i primijenjenog dizajna, pokazao se kao savršen odabir.

 

Ekskluzivno za brend dizajnirao je printeve, koji podsjećaju na njegove dobro poznate tapete. Printevi francusko engleskog umjetnika nježnih boja i diskretnog grafizma odlični su se smjestili na minimalističkom dizajnu torbi.

 

Umjetnik i dizajnerice oboje su izrazili oduševljenost suradnjom, prepoznavši jedni u drugome slične estetske i umjetničke vrijednosti: ljubav prema praktičnosti i eleganciji te talent za boje.  Limitirana capsule kolekcija od 12 komada može se nabaviti u londonskom Liberty-u ili preko Mansur Gavriel web stranice.

 

Piše: J.R.
Fotografije: Mansur Gavriel

Preporučujemo

Pročitajte i...

Ružičasti svijet prestižnog američkog brenda modnih dodataka

Poznati njujorški brend Mansur Gavriel otvorio prvi butik na američkoj Zapadnoj obali – prekrasnu ružičastu oazu za vrhunski shopping

Mansur Gavriel počinje dizajnirati odjeću

Njujorški brend poznat po torbama i cipelama kreće u novu avanturu

Stylish obuća za šetnju aerodromom

Glumica Margot Robbie uz savršenu ljetnu haljinu obukla je natikače popularnog brenda Mansur Gavriel

Mansur Gavriel

Jeste li već čuli za Mansur Gavriel?

Priča koju su 2012. pokrenule dvije prijateljice, vrlo je brzo prerasla u kult s tisućama poklonica i listama čekanja poput onih u Hermésu, a obožavaju ih i Kirsten Dunst, Emma Watson i Miranda Kerr

Mansur Gavriel

Mansur Gavriel predstavile prvu kolekciju cipela

Dizajnerice koje su se proslavile kožnim bucket torbama sada su osmislile i liniju cipela

▲ Povratak na vrh