Unajmite savršeni outfit!

20.08.2019.

Je li posuđena odjeća naša budućnost?

Zamislite da možete svaki mjesec ažurirati svoju garderobu novim komadima, a da pritom ne morate potrošiti puno novaca. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Pa, Banana Republic to će ostvariti sljedeći mjesec, pokretanjem nove usluge iznajmljivanja odjeće, Style Passport.

Najavljena tijekom vikenda, nova će usluga kupcima omogućiti da iznajme najviše tri komada u bilo kojem trenutku uz mjesečnu naknadu od $85. Prema priopćenju brenda, kupci će imati mogućnost “zadržati i kupiti bilo koji omiljeni proizvod”, a naknada uključuje dostavu, neograničenu zamjenu i povratak te besplatno kemijsko čišćenje. Kupci će moći svaki mjesec birati između oko 100 komada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banana Republic (@bananarepublic) on Aug 10, 2019 at 12:00pm PDT


Mark Breitbard, izvršni direktor i predsjednik tvrtke, o projektu je izjavio: “Konstantno se razvijamo zajedno s našom klijentelom, susrećući se s njom ondje gdje ona kupuje. Style Passport pomoći će nam u povezivanju s mlađim kupcima koji cijene sjajan stil i žele pristupačan, održiv način da isprobaju novu modu. Pomoću ove nove usluge prikupit ćemo vrijedne spoznaje iz vrlo interaktivne baze klijenata koja se može koristiti za oblikovanje budućih proizvoda i iskustava.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banana Republic (@bananarepublic) on Aug 7, 2019 at 11:04am PDT


Američki lanac je najnoviji u sve većem broju maloprodajnih marki koje su uvele iznajmljivanje. Urban Outfitters, Loft i Bloomingdale pokrenuli su slične usluge posljednjih mjeseci. Ne iznenađuje ovaj preokret događaja, s obzirom na promjenjivog potrošača. Novi se fokus stavlja na održivost u industriji i potencijalne prihode koji nude programi iznajmljivanja. Rent The Runway, trendseterski sajt za iznajmljivanje odjeće samo je prošle godine unovčio prihod od 100 milijuna dolara, a tvrtka je ranije ove godine procijenjena na milijardu dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banana Republic (@bananarepublic) on Aug 3, 2019 at 11:05am PDT


Style Passport će Banana Republic pokrenuti u SAD-u krajem rujna, a nakon toga planira proširiti ponudu na mušku odjeću.

Piše: D.M.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Najpopularniji high street brend izbacio fantastičnu kolekciju cipela i torbi

Modni dodaci koji će savršeno nadopuniti naše proljetne outfite

Intervju: Nika Turković

Sve o novom singlu i daljnjim planovima!

Na milanskom tjednu mode rodio se novi trend

Primjetili smo mnogo zanimljivih primjeraka na revijama Max Mare i Fendija

Koje nadnaravne sile vladaju svijetom mode?

Vječna ljubav mode i mistike

▲ Povratak na vrh