Uskoro ćemo trčati u tenisicama koje se mogu u cijelosti reciklirati

18.04.2019.

Nova inovacija iz Adidasa

Kao dio nedavnog obećanja da će do 2024. godine reciklirana koristiti samo recikliranu plastiku, Adidas je stvorio novu cipelu za trčanje koja je izrađena od 100 posto reciklabilnih materijala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by adidas (@adidas) on Apr 17, 2019 at 10:00am PDT

 

Futurecraft Loop je dizajniran pomoću termoplastičnog poliuretana (TPU), plastičnog materijala koji pokriva cijelu tenisicu, uključujući jezik, čipku, gornji dio i dio koji prekriva stopalo s tehnologijom “Boost cushioning”. Adidas kaže da već šest godina radi na ovom projektu, a cilj je dati svoj doprinos u proizvodnji manjeg plastičnog otpada.

Jednostavno rečeno, tvrtka je htjela napraviti cipelu od materijala koje možete ponovno koristiti jednom kad ona više ne bude nosiva, a Futurecraft Loop je samo početak tog napora za održivost u proizvodnji. Iz Adidasa kažu da, uz pomoć proizvodnog modela u kojem se sirovine iz jedne cipele mogu upotrijebiti za izradu druge, namjerava preuzeti odgovornost za cijeli životni vijek proizvoda.

Zato su morali razmišljati o tome kako ne koristiti nikakvo ljepilo kako bi sastavili Futurecraft Loop, što omogućuje recikliranje materijala za potpuno novi par cipela, uz bocu za vodu, torbe i još mnogo toga.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Intervju: Nika Turković

Sve o novom singlu i daljnjim planovima!

7 razloga zašto kupujemo tenisice

Jeste li si nekada postavili to pitanje i shvatili da je odgovor mnogo složeniji od – kupujem ih zato što mi se sviđaju?

Beyoncé na Instagramu raspakirala adidas x IVY Park kolekciju

Što se krije u jednoj od najiščekivanijih kolekcija sezone?

BUZZ Black Friday na -60%!

Prilika za rani božićni shopping - online!

Otkriveno što se krije u misterioznim Prada x Adidas vrećicama

Prvi modeli kolaboracije uskoro u trgovinama!

Tenisice za spas planeta

4 klasične siluete u novom ruhu

▲ Povratak na vrh