Val otkaza u Calvinu Kleinu u jeku vijesti o odlasku brenda s modnih pista

08.03.2019.

Kraj jednog kratkog "comebacka"

Neočekivana vijest dolazi iz brenda Calvin Klein. Naime, čak pedeset zaposlenika u uredu u New Yorku i njih pedeset u Milanu su otpušteni, a tvrtka planira zatvoriti ured u Milanu.

 

Raf Simons

 

Nakon što su u siječnju odlučili zatvoriti svoju tvrtku 205W39NYC, preimenovanu kolekciju u koju je tvrtka PVH Corp. uložila blizu 70 milijuna dolara, Klein se odlučio potpuno izvući iz poslovanja s kolekcijama. Prisjetimo se projekt 205W39NYC je započeo dolaskom Rafa Simonsa na mjesto kreativnog direktora brenda, tako da donekle nije bilo iznenađujuće da će se Calvin Klein odlučiti za rebranding, no itekako je vijest o napuštanju modnih revija u cijelosti iznenadila modni svijet.

 

 

Kao rezultat toga, otpušteno je 50 zaposlenika u uredu u New Yorku i 50 zaposlenika u uredu u Milanu, a tvrtka planira zatvoriti ured u Milanu. Osim toga, Michelle Kessler-Sanders, predsjednica Calvin Klein 205W39NYC kolekcije i Calvin Klein “by Appointment”, napustit će tvrtku, ali će ostati do lipnja kako bi do kraja zatvorili ured. Osim toga, možda će nastaviti raditi na savjetodavnoj funkciji.

Klein je u veljači odustao od modne revije na njujorškom Tjednu mode i zakazala svoju konačnu kolekciju iz 205W39NYC pod Simonsovom kreativnom palicom za proljeće 2019. godine. Emanuel Chirico, predsjednik i glavni izvršni direktor PVH Corp., matične tvrtke Klein, rekao je da je grupa uložila između 60 i 70 milijuna dolara u 205W39NYC u posljednje tri godine – i nije vidjela povrat ulaganja, te je to konačan razllog odlaska dizajnera.

Izvor blizak brendu rekao je da je tvrtka još uvijek u aktivnoj potrazi za modnim direktorom, koji će nadgledati dizajn za cijelo poslovanje.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kako zvijezde izgledaju sa i bez filtera?

Zanimljivi vizuali kultnog brenda

Nova kolekcija Calvin Klein satova u Zagrebu

Što nem je pripremio slavni brend?

Poslovne kombinacije za nadolazeće toplije dane

Što odjenuti na posao kad temperature dosegnu svoj maksimum

Drugi dan Zagreb Fashion Destinationa prošao je u odvažnom tonu

Najupečatljivije kreacije sa sinoćnjeg događanja

▲ Povratak na vrh