Već znamo što ćemo prvo kupiti u 2020-oj!

30.12.2019.

Prada Time capsule košulja bit će dostupna samo ovaj četvrtak!

Već se mnogo pisalo kako je popularnost streetwear i atleisure kulture sa svojim specifičnim „dropovima“ ( prodajom artikala ne sezonski, već u određene dane, u limitiranim količinama) promijenila i način kako brojni drugi brendovi pristupaju svojoj maloprodaji. Prodajom kroz „dropove“  kupac brenda pretvora se u člana neke naizgled ekskluzivne zajednice, gradi se lojalnost te ga se potiče da redovno prati što ima novoga u brendu kao i da svako malo kupi još neki komad. Dovoljno je sjetiti se histerije koju fanovi Supremea stvore stvaki puta kada spomenuti kultni brend izbaci novi drop. Redovi ispred dućana ili stalno updejtiranje webshopa kako bi bili prvi koji će uspjeti nabaviti željeni komad, samo su neki od rezultata  koje ovaj fenomen redovito izazove.

Naravno da su ovaj zgodni prodajni trik ubrzo „posudili“ i luksuzni brendovi, potpuno drukčije estetike i filozofije od početnih streetwear brendova koju su je izumili. Posljednja koja se ukrcala na vlak „drop“ limitiranih kolekcija je velika Prada. Pod nazivom „Time capsule“, osmislila je poseban način predstavljanja ekskluzivnih komada, koji se mogu nabaviti samo preko Pradinog webshopa, u vrlo kratkom roku od 24h, i koji na taj način svojevrsni kolekcionarski komadi. Prvi je drop već bio u studenom, a drugi se očekuje već ovoga četrvrtka, 2. siječnja.

Komad koji ćete moći nabaviti samo toga dana, i nikada više (osim ako je neki reseller ne bude prodavao na Ebayu ili Vestiare-u!), je tkz. havajska košulja kratkih rukava, sa zgodnim surferskim motivima i prigodnim „January“ natpisom na leđima. Posebnost je i specijalni logo dizajniran od strane legendarnog Rema Koolhaasa, arhitekta koji stoji iza  mnogih Pradinih dućana. Ako vam je nakon sveopće ludnice kupnje blagdanskih poklona, te trošenja na sniženjima, ostalo još nešto kuna na računu, budite brzi ovoga četvrtka, jer spomenuta košulja dolazi u samo 50 komada!

Držimo fige!

Piše: J.R.

Fotografije: Instagram, Profimedia

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh