Još jedna moćna Angela

29.11.2013.

Burberryjeva direktorica Angela Ahrendts odlazi u Apple i postaje članicom famoznog 'geek chica'

Društvu uspješnih, lijepih i moćnih žena u IT sektoru, poput generalne direktorice Yahooa Marisse Mayer ili druge osobe u Facebooku Sheryl Sandberg, pridružila se i bivša generalna direktorica Burberryja Angela Ahrendts odlaskom u Apple.

U listopadu je potvrdila kako će je na čelu britanske modne kuće zamijeniti kreativni direktor Christopher Bailey, koji će se nastaviti baviti i dizajnerskim dijelom posla.

Iako su mnogi bili iznanađeni Angelinom odlukom da napusti kompaniju koja iz godine u godinu raste, ona smatra da je baš sada pravo vrijeme za promjenu.

„Kada sam nedavno najavila da će me Christopher Bailey naslijediti, osjetila sam mir i zadovoljstvo. Čvrsto vjerujem da je on genijalan vizionar i prirodan izbor za vođu Burberryja. Uz to, instinkti mi govore da su on i njegova ekipa potpuno spremni za preuzimanje vodstva,“ napisala je za Ahrendts Linked In.

Angela smatra da Burberry „nikada nije bio jači“, prvenstveno zbog tima i načina na koji se vodi poslovanje. Zbog svega toga njoj je potreban novi poslovni izazov.

Angela i Christopher osobito su se potrudili da tranzicija prođe mirno i glatko, organizirajući razgovore i debate, odgovarajući na svaki upit, čak i u formi videokonferencije kada ne bi mogli doći osobno.

„Kada danas pogledam Burberry, na ‘poluvremenu’ njegovog i mog života, vidim da naš tim i ljudi koji ga vode imaju energije i vizije da ga učine utjecajnim i moćnim tijekom sljedećih 150 godina,“ napisala je Angela.

© Cover Media

Preporučujemo

Pročitajte i...

Burberry vam nudi osobnog kupca i šalicu čaja

Britanski brend u novoj inicijativi

Burberry postaje 100% održiv

A kariranom ni traga

Kendall Jenner iznenadila sve prisutne na Burberry reviji!

Novo izdanje slavne članice klana Kardashian

Burberry kampanja kroz objektiv hrvatskog fotografa

Fantastični vizuali britanske modne kuće

Burberry izbacio hoodicu za pse

Stylish komad za kućne ljubimce

▲ Povratak na vrh