Kakav je Dior Marie Grazie Chiuri?

07.02.2017.

Megauspješni dokumentarac 'Dior i ja' uskoro dobiva svoj nastavak

Taj se trenutak čekao osam tjedana. Predivan ljetni dan, pred ulazom neviđena gomila fotografa, polako se, uz razdragane uzvike oduševljenja, okuplja krema modne i zabavne industrije, a prostor uređen kao cvjetni labirint miriše po tisućama orhideja i ruža. Uzbuđenje među gostima je na vrhuncu jer revija sezone samo što nije počela. Wintour, DVF, Jacobs, Elbaz, J.Law, Marion Cotillard, monegaška princeza… Svi su došli.

Istovremeno, s druge strane pozornice, u tijeku su posljednje pripreme. Kamera Frederica Tchenga prati Rafa Simonsa uoči njegove haute couture premijere za Maison Dior. Nervozan „u la la la la“ uzdah i suze kojima se ni pred kamerom ne uspijeva oduprijeti samo su kulminacija neizvjesnosti i pritiska prošlih mjeseci. Nekoliko haljina u dramatičnoj je žurbi dovršeno tog istog jutra. „Hoće li im se svidjeti?“ pitao se Raf retorički, uvlačeći nervozno posljednji dim cigarete. Ali svidjelo im se. I više od toga.

Ipak, Raf se samo tri godine kasnije pozdravio od Avenue Montaigne i sreću odlučio potražiti drugdje, dok je na njegovo mjesto stigla prva dizajnerica u 70 godina dugoj povijesti kuće. A ta obljetnica, Diorovih velikih sedamdeset godina, i činjenica da je na čelu njegovog ateljea sada žena, potaknuli su Sidneya Toledana da ponovno pusti kamere u taj skriveni svijet i snimi svojevrstan nastavak megauspješnog dokumentarca ‘Dior i ja’.

Priča bi trebala biti slična i dokumentirati nastanak prvih kolekcija Marie Grazie Chiuri za glasovitu francusku kuću uz poseban naglasak na ženstvenost i „što ona uopće predstavlja u današnje vrijeme“. Dokumentarac ‘Inside Dior’ emitirat će se 9. veljače na britanskom kanalu More4 u dva nastavka, a gledatelji će između ostalog moći vidjeti kako je izgledala potraga za Simonsovim nasljednikom i kako je posao na kraju povjeren Chiuri.

Maja Karnik
Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Ovaj kozmetički proizvod potpuno nepravedno zanemarujemo

Jedini proizvod koji bi nam zimi trebao biti važniji od balzama za usne

Dior ima sjajnu kolekciju za putovanje sa stilom

Kolekcija putnih torbi pariške modne kuće

Giambattista Valli haute couture kolekcija u ponedjeljak je bila dostupna baš svima!

Držimo fige da i druge velike kuće uskoro naprave nešto slično!

ELLE edit: Inspirirale smo se divnim rasparenim naušnicama s Dior i Schiaparelli couture revija

Zavirile smo u najdraže webshopove i pronašle najljepše komade

Kako pariška kuća Dior zamišlja proljeće?

Nova kampanja za nadolazeću toplu sezonu

Fantastičan red carpet look Charlize Theron

Charlize i Dior su savršen par

▲ Povratak na vrh