Kakav je Dior Marie Grazie Chiuri?

07.02.2017.

Megauspješni dokumentarac 'Dior i ja' uskoro dobiva svoj nastavak

Taj se trenutak čekao osam tjedana. Predivan ljetni dan, pred ulazom neviđena gomila fotografa, polako se, uz razdragane uzvike oduševljenja, okuplja krema modne i zabavne industrije, a prostor uređen kao cvjetni labirint miriše po tisućama orhideja i ruža. Uzbuđenje među gostima je na vrhuncu jer revija sezone samo što nije počela. Wintour, DVF, Jacobs, Elbaz, J.Law, Marion Cotillard, monegaška princeza… Svi su došli.

Istovremeno, s druge strane pozornice, u tijeku su posljednje pripreme. Kamera Frederica Tchenga prati Rafa Simonsa uoči njegove haute couture premijere za Maison Dior. Nervozan „u la la la la“ uzdah i suze kojima se ni pred kamerom ne uspijeva oduprijeti samo su kulminacija neizvjesnosti i pritiska prošlih mjeseci. Nekoliko haljina u dramatičnoj je žurbi dovršeno tog istog jutra. „Hoće li im se svidjeti?“ pitao se Raf retorički, uvlačeći nervozno posljednji dim cigarete. Ali svidjelo im se. I više od toga.

Ipak, Raf se samo tri godine kasnije pozdravio od Avenue Montaigne i sreću odlučio potražiti drugdje, dok je na njegovo mjesto stigla prva dizajnerica u 70 godina dugoj povijesti kuće. A ta obljetnica, Diorovih velikih sedamdeset godina, i činjenica da je na čelu njegovog ateljea sada žena, potaknuli su Sidneya Toledana da ponovno pusti kamere u taj skriveni svijet i snimi svojevrstan nastavak megauspješnog dokumentarca ‘Dior i ja’.

Priča bi trebala biti slična i dokumentirati nastanak prvih kolekcija Marie Grazie Chiuri za glasovitu francusku kuću uz poseban naglasak na ženstvenost i „što ona uopće predstavlja u današnje vrijeme“. Dokumentarac ‘Inside Dior’ emitirat će se 9. veljače na britanskom kanalu More4 u dva nastavka, a gledatelji će između ostalog moći vidjeti kako je izgledala potraga za Simonsovim nasljednikom i kako je posao na kraju povjeren Chiuri.

Maja Karnik
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh