Lutak John Galliano

John Galliano
02.11.2013.

U predstavi 'Little John Talks' ulogu 'palog' britanskog dizajnera utjelovljuje njegov lutkarski alter ego

Kazališna predstava ‘Little John Talks’ inspirirana je prvim intervjuom John Galliana koji je ljetos dao u talk showu uglednog američkog novinara Charliea Rosea, izvješćuje WWD.

To ne bi bilo posebno čudno da britanskog dizajnera ne glumi lutak koji otvara dušu na temu svog rasističkog ispada zbog kojeg je prije dvije godine izgubio mjesto kreativnog direktora u modnoj kući Christiana Diora, kao i mogućnosti da dizajnira za svoj istoimeni  brend.

Glumica koja u kazališnoj predstavi utjelovljuje novinara Rosea 20-ak minuta ispituje ‘malog Johna’ o njegovim antisemitskim komentarima koji su ga stajali dubokog pada u nemilost javnosti.

Kazališnom predstavom ‘Little John Talks’ nezavisni pariški modni časopis Vestoj proslavio je izlazak svog četvrtog broja posvećenog temi ‘moda i moć’.

„I Galliano i Rose doimaju se kao da glume prema vrlo definiranim ulogama pa im ne ostaje mnogo prostora za improvizaciju“, primjećuje glavna urednica Vestoja Anja Aronowsky Cronberg.

Predstavu smatra iznimno zanimljivom jer problematizira odnos javnog mnijenja i medija, prvenstveno njihovu moć da manipuliraju našom percepcijom. „Priča koja nam se obično servira rijetko ima veze s onim što je zapravo važno“, zaključuje Aronowsky Cronberg.

Odjeću dizajnerova alter ega kreirao je lutkar Etienne Bideau-Rey. Kao predložak, poslužilo mu je odijelo inspirirano napoleonskom uniformom kakvo je Galliano nosio na predstavljanju Diorove kolekcije visoke mode iz 2007. posvećene Madame Butterfly.

Početkom prosinca predstavu će moći vidjeti posjetitelji pariškog kluba Silencio, a iduće veljače gostovat će na London College of Fashion.

© Cover Media, Getty Images, You Tube

Preporučujemo

Pročitajte i...

Legendarni John Galliano u novom projektu otkriva kako nastaju njegove kolekcije

Poznat po specifičnom pogledu na svijet i modu, slavni dizajner je ponovno pripremio nešto sasvim drugačije

Devet kultnih modnih dokumentaraca koje možete pogledati na You Tubeu

Donosimo vam listu sjajnih dokumentaraca za koje vam treba samo dobra internetska veza

I John Galliano se odriče krzna!

Nakon velikih brendova kao što su Gucci i Versace i britanski dizajner i kreativni direktor modne kuće Maison Margiela prestaje koristiti krzno

Renzo Rosso

Renzo Rosso: "John Galliano nam se već isplatio"

Zanimljiva činjenica koja baca novo svjetlo na angažman velikana mode u Maison Margieli

Margiela

Maison Margiela Haute Couture: povratak u Pariz

Provokativnom revijom John Galliano obilježio je svoj dugo iščekivani povratak u Pariz

John Galliano

John Galliano: "Da sam nastavio raditi za Dior, ne bih bio više živ..."

Posrnuli dizajner, koji se vratio na scenu kolekcijama za kuću Maison Margiela, priznao je kako se osjećao tijekom kobne 2011. koja mu je zauvijek promijenila život, ali i tijek karijere

▲ Povratak na vrh