Nicolin tour de force

Diesel SS 14 accessories advert
03.11.2013.

U kampanji za proljetnu liniju accessoiresa Diesel igra na kartu agresivne erotičnosti

“Seksipil je jedan od najprepoznatljivijih Dieselovih atributa”, izjavio je umjetnički direktor talijanskog brenda Nicola Formichetti predstavljajući kampanju za proljetnu kolekciju modnih dodataka.

“Postoji nešto ‘industrijsko’ u vezi s Dieselom što ga čini iznimno erotičnim. Zato mi se učinilo logičnim da agresivnije inzistiramo na toj erotičnosti. Riječ je o koži koja je senzualna i izdržljiva. Ona je istodobno i materijal i stav.”

Diesel Accessoires SS 2014

Brooke Candy i Tessa Kuragi u kampanji za proljetnu kolekciju Dieselova accessoiresa

Za glavno lice kampanje Nicola je odabrao američku repericu u usponu Brooke Candy. Bivša erotska plesačica i stilistica časopisa Hustler bez pardona forsira estetiku seksualnosti.

“Kao reperica, performerica, muza i striperica, jedna je od rijetkih umjetnica koje imaju pristup svakom društvenom sloju”, pojasnio je Formichetti svoj odabir za portal Style.com.

Slavni dvojac Inez & Vinoodh potpisuju fotografije za Dieselovu kampanju na kojoj poziraju Brooke i manekenka Tessa Kuragi držeći ‘The Bondage Bag’ za koju se dizanjer talijansko-japanskog podrijetla inspirirao japanskim (SM) umijećem vezanja užeta.

“Brooke Candy nadilazi klasni sustav opirući se rasnom i seksualnom stereotipiziranju”, zaključio je 36-godišnji dizajner, koji je, podsjetimo, prije tri godine ušao u svijet visoke mode (na mjesto umjetničkog direktora kuće Mugler) s pozicije stilista Lady Gage (da, on je zaslužan za njen ‘mesni bikini’).

Ovog proljeća Dieselov vlasnik Renzo Rosso imenova je Fromichettija umjetničkim direktorom kako bi brend ‘vratio na ulicu’ i oživio njegovu prepoznatljivu ‘street style’ estetiku.

U međuvremenu Nicola je za potrebe projekta Diesel Reboot okupio golemu sljedbu obožavatelja i kreativnih mladih ljudi na Tumbrlu od kojih ‘crowdsourca’ svježe i originalne ideje. Svoju prvu, jesensko-zimsku kolekciju za Diesel predstavit će na proljeće.

Nicola Formichetti for Diesel

Dieselov umjetnički direktor Nicola Formichetti

© Cover Media, press

Preporučujemo

Pročitajte i...

DIESEL Holiday 2019 u cyber punk podzemlju

Cyber punk senzibilitet i underground hakerski svijet u Dieselovoj Holiday kolekciji

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Hora Plus Diesel satovi tajna su svake savršene kombinacije

...a ujedno su i idealan poklon s kojim ćete razveseliti svoje najdraže

Futuristički modeli u najnovijoj kolekciji Diesel satova

Odvažan i buntovan, Diesel ne slijedi trendove - on ih stvara

Diesel kolekcija nakita za odvažne i buntovne

Diesel predstavlja Pillar, Concrete i Cutout Mohican kolekcije nakita

Koga ljubi Lady Gaga?

Pjevačica se nije dugo oporavljala od prekida

▲ Povratak na vrh