Samo za posebne žene

Forevermark Gareth Pugh Neckpiece
30.10.2013.

Možda izgleda kao rekvizit sa seta 'Igre prijestolja', ali riječ je o dijamantnoj ogrlici Garetha Pugha za draguljarsku kuću Forevermark

Poigravanje volumenom i kreacije koje sâm Gareth Pugh naziva “oklopom suvremenih žena” učinile su tog britanskog dizajnera mlađe generacije omiljenim kreatorom najsjajnijih zvijezda showbizza, poput Lady Gage i Kyle Minogue.

Gareth Pugh

Britanski dizajner Gareth Pugh, autor avangardne ‘bodljikave’ ogrlice od dragog kamenja

“Volim vjerovati da su moje klijentice moćne žene i da im moja odjeća ulijeva bar malo te snage”, izjavio je za kanadski portal Vancouverdesi.com, dodajući da tijekom dizajniranja svake svoje kolekcije ima na umu poseban tip publike, one koja zna kako nositi njegove kreacije.

Garethov dragljuljarski debi

Početkom ovog mjeseca u Indiji je predstavio avangardnu ogrlicu bodljikave strukture od čelika i titanija ukrašenu s više od 90 rijetkih i nekoliko tisuća sitnih dijamanata uglednog brenda Forevermark. Iako je dosad kreirao nakit, skupocjena ogrlica Forevermark Promise predstavlja Garethov ‘draguljarski debi’.

Dijamanti me fasciniraju jer predstavljaju privlačan paradoks. Istodobno su čvrsti i i naglašeno ženstveni. Upravo to pokušavam postići svojim dizajnerskim kreacijama, izgraditi ljepotu na snazi

Suradnja između britanskog dizajnera i draguljarske kuće s tradicijom dužom od 120 godina dio je kampanje Forevermark Promise, kojom brend jamči da su njihovi pomno birani dijamanti plod odgovornog poslovanja.

“Sviđa mi se ideja kombiniranja disparatnih elemenata, a ogrlica je spoj tradicionalnog i modernog, tisućama godina starih dijamanta i najsuvremenije tehnologije digitalnog mapiranja i 3D printanja“, objašnjava Gareth.

Inspiraciju je crpio s putovanja po rudnicima dijamanata u Bocvani i Južnoj Africi, gdje je proučavao 3D tehnike printanja i mapiranja koje koriste Foremarkovi draguljari kako bi od grubog komada stijene došli do dijamanta.

“Za kreativni proces od ideje i prve skice do same kreacije imao sam samo pola godine, što je vrlo kratak rok i podrazumijeva mnogo posla. Ogrlica je inspirirana idejom neraskidive veze pa sam odabrao kopču s iglom od titanija koja utjelovljuje koncept povezanosti.”

Gareth se nada da će se opet vratiti u Indiju jer ga je privukla svojim bojama i zvukovima. “Čovjek bi pomislio da te život u Londonu pripremi na sve, ali Mumbaji me iznenadio svojom energijom, mješavinom kaosa i pulsirajućeg ritma.”

Nakon indijskog predstavljanja Garethova ogrlica Forevermark Promise bit će izložena u Japanu i Sjedinjenim Državama.

Tekst: Mihaela Batinić / © Cover Media
Foto: Getty Images, Forevermark press

Preporučujemo

Pročitajte i...

Amaranthine - nakit koji priča najljepše priče

Prekrasna kolekcija decentnog nakita koji će vas posve osvojiti

Kome je Rihanna posvetila prvu kolekciju Fenty nakita?

Kamenje koje će postati dio obiteljske baštine

Kako putovati sigurno s nakitom?

Pažljivo transportirajte svoje omiljene narukvice, prstenje i privjeske

▲ Povratak na vrh