Vatreni Pariški tjedan mode

Givenchy
17.10.2013.

Atmosfera na revijama za proljeće-ljeto 2014. bila je više od modne. Pariškim pistama protutnjale su prosvjednice u toplesu, razbijeni auti, plesači...

Givenchy

Riccardo Tisci dogurao je na pistu slupane mercedese, jagure i BMW-e kako bi na slikovit način prikazao “sudar” između delikatne japanske i moćne afričke kulture koje su ga inspirirale za Givenchyjevu proljetnu kolekciju.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier predstavio je svoju proljetnu kolekciju u ambijentu kabarea. Čitavim plesno-modnim spektaklom “ravnala“ je Španjolka osebujne ljepote, Gaultierova omiljena glumica i model Rosie de Palma.

Nina Ricci

Revija Nine Ricci počela je bajkovito. Eterični modeli klizili su u bijelim kreacijama Petera Coppinga, sve dok taj snoviti sklad nisu poremetile dvije pripadnice ukrajinske feminističke skupine Femina. Istrčale su na pistu golih popsja ispisanih angažiranim porukama: ‘Model don’t go to brothels’ i ‘Fashion dictaterror’.

Louis Vuitton

Na svojoj oproštajnoj reviji za Louis Vuitton čini se da je Marc Jacobs želio nagurati sve rekvizite koje je koristio prošlih 16 godina. Bilo je svega, od pomičnih stuba, vrtuljaka, fontana, hotelskih hodnika iz aktualne, jesensko-zimske kolekcije…

Tekst: M.B.
Foto: Imaxtree.com

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh