Yves Saint Laurent izazvao bijes javnosti novom kampanjom

saint laurent kampanja
08.03.2017.

Najnoviji vizuali francuskog brenda proglašeni su "ponižavajućima" za žene

Francuska agencija za regulaciju javnih oglasa (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité) zatražila je da modna kuća Yves Saint Laurent promijeni vizuale svoje posljednje kampanje, proglasivši je “ponižavajućom” za žene. Apel agencije dogodio se nakon što se više od 50 ljudi požalilo na novu kampanju koja se našla u izlozima Pariza.

Zastupnik ARPP-a Stéphane Martin rekao je da prikazane fotografije ne poštuju standarde oglašavanja te da negiraju “dostojanstvo i poštovanje pri reprezentaciji osobe”. Osim toga, i izuzetno mršave djevojke mogle bi imati zabrinjavajuć utjecaj na mlađu generaciju.

Kampanja za koju su zaslužni Inez i Vinoodh prikazuje nekoliko fotografija na kojima su modeli u provokativnim pozama – jedna s raširenom nogama, a druga nagnuta preko stolice.

Fotografije je osudila i feministička grupa “Osez le féminisme” (Usudi se biti feminist) koja je podtekst vizuala proglasila “iznimno nasilnim”.

Ovo nije prvi put da se ovaj brend suočio s ovakvim problemom. Njihova kampanja iz 2015. koja prikazuje model s izraženim rebrima zabranjena je u Velikoj Britaniji.

Foto: Twitter
N.K.

Pročitajte i...

Yves Saint Laurentova jakna postigla rekordnu cijenu na aukciji

Šljokičasta, svilom obložena jakna srušila je rekorde

Zabranjeni dokumentarac o Yves Saint-Laurentu napokon ugledao svjetlo dana

Intimni zapisi posljednjih trenutaka dizajnerova života

Najnovija modna ljubavna veza? Hrana i piće, od kave Saint Laurent do keksa Celine

Najnoviji trend naći će mjesto na stolu, a ne u našim ormarima

Yves Saint Laurent: Predstavljen novi parfem za žene, LIBRE!

sinoć je neo-renesansna palača u samom srcu Zagreba, Muzej Mimara, odisala luksuzom i mirisnim potpisom Yves Saint Laurenta

▲ Povratak na vrh