Yves Saint Laurent izazvao bijes javnosti novom kampanjom

saint laurent kampanja
08.03.2017.

Najnoviji vizuali francuskog brenda proglašeni su "ponižavajućima" za žene

Francuska agencija za regulaciju javnih oglasa (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité) zatražila je da modna kuća Yves Saint Laurent promijeni vizuale svoje posljednje kampanje, proglasivši je “ponižavajućom” za žene. Apel agencije dogodio se nakon što se više od 50 ljudi požalilo na novu kampanju koja se našla u izlozima Pariza.

Zastupnik ARPP-a Stéphane Martin rekao je da prikazane fotografije ne poštuju standarde oglašavanja te da negiraju “dostojanstvo i poštovanje pri reprezentaciji osobe”. Osim toga, i izuzetno mršave djevojke mogle bi imati zabrinjavajuć utjecaj na mlađu generaciju.

Kampanja za koju su zaslužni Inez i Vinoodh prikazuje nekoliko fotografija na kojima su modeli u provokativnim pozama – jedna s raširenom nogama, a druga nagnuta preko stolice.

Fotografije je osudila i feministička grupa “Osez le féminisme” (Usudi se biti feminist) koja je podtekst vizuala proglasila “iznimno nasilnim”.

Ovo nije prvi put da se ovaj brend suočio s ovakvim problemom. Njihova kampanja iz 2015. koja prikazuje model s izraženim rebrima zabranjena je u Velikoj Britaniji.

Foto: Twitter
N.K.

Pročitajte i...

Ove čizme najveće su zvijezde Tjedna mode

Čizme s potpisom Saint Laurent koje ne mogu proći nezamijećeno

Svi pričaju o novom Saint Laurentu - zašto?

Revija kultne modne kuće ponovno je predmet rasprava

Yves Saint Laurent

ŠOKANTNO! Yves Saint Laurent predstavlja novi parfem i maskaru

Novi miris Black Opium Floral Shock i nova maskara s efektom lažnih trepavica THE SHOCK

Ona je mladi dizajnerski talent na koji vrijedi obratiti pažnju

Danas nije lako biti mladi dizajner. Konkurencija je jaka, tržište zasićeno, a prilika malo. Zbog toga su itekako dobrodošla natjecanja za mlade talente poput onog koje od 1953. organizira Woolmark Company

Ona je nova ambasadorica za YSL make up

U digitalnom svijetu koji diktira ubrzani ritam života, istinsku i bezvremensku ljepotu definiraju naglašena individualnost, sklonost eksperimentiranju i krajnja odvažnost, koje uravnotežuje izražena samosvijest - upoznajte Staz Lindes

YSL Black Opium Nuit Blanche - gurmanski miris nove generacije

Black Opium Nuit Blanche je inspiriran noćnim provodom u gradu koji nikada ne spava, te obećava misteriozno i nepredvidljivo iskustvo svjetlucave noći u kojoj je sve moguće

▲ Povratak na vrh