Yves Saint Laurent izazvao bijes javnosti novom kampanjom

saint laurent kampanja
08.03.2017.

Najnoviji vizuali francuskog brenda proglašeni su "ponižavajućima" za žene

Francuska agencija za regulaciju javnih oglasa (Autorité de Régulation Professionnelle de la Publicité) zatražila je da modna kuća Yves Saint Laurent promijeni vizuale svoje posljednje kampanje, proglasivši je “ponižavajućom” za žene. Apel agencije dogodio se nakon što se više od 50 ljudi požalilo na novu kampanju koja se našla u izlozima Pariza.

Zastupnik ARPP-a Stéphane Martin rekao je da prikazane fotografije ne poštuju standarde oglašavanja te da negiraju “dostojanstvo i poštovanje pri reprezentaciji osobe”. Osim toga, i izuzetno mršave djevojke mogle bi imati zabrinjavajuć utjecaj na mlađu generaciju.

Kampanja za koju su zaslužni Inez i Vinoodh prikazuje nekoliko fotografija na kojima su modeli u provokativnim pozama – jedna s raširenom nogama, a druga nagnuta preko stolice.

Fotografije je osudila i feministička grupa “Osez le féminisme” (Usudi se biti feminist) koja je podtekst vizuala proglasila “iznimno nasilnim”.

Ovo nije prvi put da se ovaj brend suočio s ovakvim problemom. Njihova kampanja iz 2015. koja prikazuje model s izraženim rebrima zabranjena je u Velikoj Britaniji.

Foto: Twitter
N.K.

Preporučujemo

Pročitajte i...

Brojni poznati na predstavljanju novog Yves Saint Laurent parfema

Otkrijte tko je sve slavio novi miris kuće Yves Saint Laurent

Tko je bila Loulou, jedna od najvećih muza Yvesa Saint Laurenta?

Saznajte sve o novoj knjizi koja prati život još jedne muze i prijateljice Yves Saint Laurenta

Ovo su najbolji svjetski muzeji posvećeni modi

Planirate putovanje? Obično putovanje u Pariz znači posjet Louvreu, posjet New Yorku odlazak u MET, no mi vam predlažemo odlazak na još zanimljivija mjesta

Buntovna muza Yvesa Saint Laurenta ponovno nosi njegove komade

Yvesova bliska prijateljica i muza odabrana je kao lice najnovije reklamne kampanje za Saint Laurent kolekciju jesen/zima 2018.

Slavni dizajneri i njihove muze

Smatramo li da su dizajneri umjetnici ili ne, oni žive kao umjetnici, a za stvaranje novih kolekcija, potrebna im je inspiracija

Yves Saint Laurent osobno

"Marakeš mi je dao boje," izjavio je svojevremeno Yves Saint Laurent. "Prije Marakeša, dizajnirao sam samo u crnoj."

▲ Povratak na vrh