Zašto će ostavka Clare Waight Keller proći nezapaženo?

01.02.2017.

Dizajnerske smjene i odlasci postali su u posljednjih godinu dana toliko učestali, da danas jedva tko trepne na vijest o novom razlazu u vrhu industrije

Zbog toga će i odlazak Clare Waight Keller iz francuske modne kuće Chloé proći prilično nezapaženo, uz uobičajenu dozu medijskih priznanja i naklonosti. Prava šteta jer Waight Keller je u Parizu odradila više od uspješnog posla.

Do razlaza je došlo jer dizajnerica više nije željela balansirati između Londona (gdje živi njena obitelj) i Pariza (gdje se nalazi Chloé atelje), a nije uspjela dogovoriti uvjete koji bi odgovarali i njoj i njenim šefovima u Richemontu, konglomeratu u čijem je Chloé vlasništvu.

 

Clare Waight Keller

 

I tako je zaključena šest godina duga i uspješna etapa u bogatoj povijesti brenda čija je budućnost, barem u estetskom smislu, zasad neizvjesna jer su iz Richemonta opovrgnuli glasine kako na poziciju kreativnog direktora za Chloé dolazi Natacha Ramsay-Levi, desna ruka Nicolasa Ghesquièrea u Louis Vuittonu.

Waight Keller iza sebe ostavlja nekoliko bestsellera, poput torbi Drew i Faye, ali i repertoar specifičnog stila, odnosno pristupa odijevanju koji se ogleda u savršeno odmjerenoj nonšalanciji, fluidnim siluetama i ležernosti u duhu sedamdesetih.

Pod njenim kreativnim vodstvom, Chloé je postao najprofitabilniji brend u Richemont portfelju, s godišnjim prihodom oko 400 milijuna eura. Ipak, to čini se nije bilo dovoljno da se Britanki iziđe u susret prema modelu po kojem Phoebe Philo i Celine već godinama uspješno funkcioniraju. Njena zadnja kolekcija za Chloé bit će ona za sezonu jesen/zima 2017. koja će se ovog ožujka prikazati u Parizu.

Maja Karnik
Fotografije: profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh