Zašto je iznenada otkazan Tjedan mode u Stockholmu?

02.07.2019.

Švedsko modno vijeće najavilo je kako više neće biti domaćin dvogodišnjeg događaja

Samo mjesec dana nas je odvajalo od jednog od najpoznatijih modnih događanja – Tjedna mode u Stockholmu – koji bi se trebao održati od 27. do 29. kolovoza 2019. godine. Tim više, modni svijet je ostao šokiran viješću Švedskog modnog vijeća (SFC) koje je objavilo da više neće održavati stockholmski Tjedan mode u svom tradicionalnom formatu, već u pokreće novi projekt koji će se fokusirati na održivost.

 

 

“Odstupanje od konvencionalnog modela Tjedna mode bila je teška, ali vrlo promišljena odluka”, kaže Jennie Rosén, izvršna direktorica Švedskog modnog vijeća. “Moramo se odmaknuti od prošlosti i potaknuti razvoj platforme koja je relevantna za današnju modnu industriju (i) fokusirati se na stvaranje alata i platformi kako bi se industrija podržala i pripremila za budućnost.”

 

 

Tijekom godina, Tjedan mode u Stockholmu prikazao je rad dizajnera kao što su Per Götesson i Lazoschmidl. Također je podržao mnoštvo mladih  kroz program dodjele nagrada za dizajn Challenge The Fabric. Uz njihov Modni centar za inovacije, inicijativa će nastaviti podržavati nadolazeće generacije dizajnera za koje će se potruditi da njihova karijera unutar industrije potraje, a ne da izgore nakon prve ili druge sezone.

Za sada, SFC nije otkrio sve pojedinosti o tome što može očekivati ​​od novog formata, ali će objaviti više informacija kasnije ove godine.

 

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

Upcycling nikada nije izgledao tako cool

Zanimljivi održivi brend dizajnerice Kristine Ivković

Burberry postaje 100% održiv

A kariranom ni traga

5 pametnih pitanja koja si morate postaviti prije kupovine

U novom svijetu informirane potrošnje, moramo razmišljati o svim modnim željama

▲ Povratak na vrh