Zašto je modna kuća Cavalli u problemima?

27.02.2017.

'Ničija zemlja' očito je termin koji najbolje opisuje stanje u poznatoj modnoj kući

Kada je 2015. otišao u mirovinu, Roberto Cavalli je svoju renomiranu modnu kuću ostavio u naizgled sigurnim rukama Petera Dundasa. Ipak, nakon samo osamnaest mjeseci, i Dundas je napustio Cavalli iz ne baš razjašnjenih razloga.

U službenom se priopćenju navodilo kako brend prolazi kroz dramatično restrukturiranje kako bi se adekvatno odgovorilo na nove uvjete na tržištu. Novi kreativni direktor nije bio u planu, već je posao povjeren postojećem dizajnerskom timu. Zbog toga je bilo prilično teško predvidjeti što će ponuditi takav ‘ničiji’ Cavalli.

Slična epizoda u Dioru nije se pokazala pretjerano uspješnom u prijelaznom periodu između Simonsa i Chiuri.

 

 

Novi Cavalli nije podbacio, ali je ipak iznenadio i načinom prezentacije i dizajnom. Ziheraški osmišljena, kolekcija se oslanja na jednostavnost, neobično decentne životinjske uzorke i efektne detalje poput slojevite čipke ili impresivnih palazzo hlača.

Crna, bijela i bljesak narančaste, kratke bundice, glamurozne toalete i mnogo ručno izrađenih detalja zbog kojih je kolekcija djelovala kao haute couture, a ne pret-a-porter, daleko su od onoga što je u rujnu prezentirao Peter Dundas.

Što za brend znači taj drastičan odmak od ekstravagantne i glamurozne Cavalli estetike? Dizajnerski tim je prošao test, ali još uvijek nije poznato kako će izgledati konačna kolekcija koja će se naći u prodaji. Jer kako je rečeno nakon prezentacije, u niti jedan od prikazanih modela neće se naći u redovnoj prodaji, već će se ideje za tržište pojednostaviti.

Maja Karnik
Fotografije: Getty Images/Guliver

Preporučujemo

Pročitajte i...

Kreativni direktor modne kuće Roberto Cavalli otišao je s pozicije

Paul Surridge neće više dizajnirati za talijansku marku

Može li Roberto Cavalli i dalje živjeti od životinjskih printeva?

Prije točno godinu dana, Cavalli je na milanskom Tjednu mode predstavio kolekciju vlastitog dizajnerskog tima, bez kreativnog direktora na čelu. No, ove godine, priča je drugačija

Afef Jnifen: od Cavallijeve muze do borkinje za ljudska prava

Sjećate li se ovog modnog dragulja iz Tunisa koji je zajedno sa Cindy, Naomi i Lindom osvajao sve revije tijekom 90-tih?

Peter Dundas

Razlozi iza preokreta u Cavalliju

Vijest o odlasku kreativnog direktora Petera Dundasa jučer je došla kao iznenađenje, a sada je i podrobno razjašnjena

Peter Dundas

Peter Dundas odlazi iz Roberto Cavallija

Norveški dizajner napušta mjesto kreativnog direktora u talijanskoj modnoj kući nakon nepune dvije godine

Fantastična garderoba kraljice Beyonce

Što je sve glazbena diva nosila u svom novom 50-minutnom videu "Lemonade"?

▲ Povratak na vrh