Zlatni pir modne industrije

Karl Lagerfeld
24.05.2015.

Fendi i Karl Lagerfeld slave pedeset godina suradnje zanimljivom monografijom

Cannes ovih dana nije samo centar filmske industrije, nego i idealna pozornica za raznorazne druge manifestacije, tulume i druženja.

Jedan od takvih ekskluzivnih evenata održanih na njegovom osunčanom horizontu je i promocija knjige Fendi by Karl Lagerfeld.

Cijela stvar možda ne bi privukla toliko pažnje da se ne radi o obilježavanju jedinstvene obljetnice u okvirima modne povijesti. Jer Lagerfeldov pedesetogodišnji angažman za Fendi rekordno je duga veza između nekog dizajnera i modne kuće. I zaista, to nije obična monografija. Nekonvencionalna kao i sam dizajner, upakirana je u bijelu drvenu kutiju i krije brojna iznenađenja: više od dvjesto Lagerfeldovih skica za Fendi, dio s pitanjima i odgovorima te USB stick s videozapisima koji ga prikazuju dok dizajnira ili se prisjeća svojih početaka u legendarnoj talijanskoj kući.

Veliko je to priznanje jednom od najproduktivnijih živućih dizajnera bez kojeg bi povijest Fendija zasigurno krenula u nekom drugom smjeru. Lagerfeld je Fendi učinio jednim od najpoželjnijih svjetskih brendova, a djelić njihove zajedničke priče prekrasno je sažet u knjizi koja se zasigurno već nalazi na popisu želja modnih kolekcionara.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh