Znate li tko je Jacquemus?

06.03.2017.

Jedan se mladi dizajner već nekoliko sezona uspješno nosi sa svom tom konkurencijom i zasluženo privlači pozornosti medija i kritike

Repertoar pariškog tjedna mode zastrašujuće je impresivan. Dior, Chanel, Balmain, Balenciaga, Chloé, Céline, Lanvin, Saint Laurent, McQueen, McCartney, Margiela, Vetements, a sada i Rodarte, pariškom pozornicom defiliraju tolika renomirana imena pa se čini nemogućim istaknuti se ili ponuditi nešto impresivnije.

Ipak, jedan se mladi dizajner već nekoliko sezona uspješno nosi sa svom tom konkurencijom i zasluženo privlači pozornosti medija i kritike. Neki će reći da je tek pretenciozan imitator, drugi ga smatraju dobrodošlim osvježenjem na sceni. Kako god bilo, Simon Porte ima ono nešto i unatoč nedostatku službene dizajnerske naobrazbe, 2012. je postao jedan od najmlađih dizajnera na Pariškom tjednu mode.

 

Detalj iz njegove prošlosezonske kolekcije

 

Jacquemus briljira svojim konceptualnim pokušajima i mladenačkim idejama, a njegove su kolekcije sinonim za nemaran pariški minimalizam koji se jako dobro prodaje. Novu kolekciju upravo predstavljenu u Parizu inspirirala je ‘Parižanka zaljubljena u nomada’, a negdje između te dvije krajnosti, Jacquemus je zamislio fascinantan portret francuske ležernosti u kombinaciji s provansalskom tradicijom i utjecajima svog omiljenog Christiana Lacroixa.

 

 

Naizgled zahtjevne siluete djeluju itekako nosivo dokazujući da Jacquemus zna balansirati kreativnost i realne zahtjeve svojih klijentica, a neobični detalji poput predimenzioniranih kragni ili gumba, idealna su mjera pomaknutog u toj prilično trezvenoj i koloritno oskudnoj kolekciji.

Ako još niste, svakako se upoznajte s njegovim radom jer bi za koju godinu ovaj mladi idealist mogao izrasti u nešto puno veće i zrelije, dokazujući kako Pariz itekako ima sluha i za nove nade.

Piše: Maja Karnik
Fotografije: Getty images/Guliver

Preporučujemo

Pročitajte i...

Pjenušava palača u kojoj ljetuje Jacquemus

Novo značenje dizajnerskog dekora

Top 5 celebrity stylinga: kako izgledati cool kad je vani hot hot hot

Ove ćemo ljetne kombinacije rado beskrupulozno kopirati

Jacquemus slavi desetljeće postojanja velikom revijom u Provansi

Simon Porte Jacquemus priprema pravu poslasticu za obožavatelje

Novo IT-mjesto u Parizu gdje jedva čekamo popiti kavu

Galleries Lafayette na prvom katu svoje nove robne kuće priprema posebno iznenađenje

▲ Povratak na vrh