Insta Blic: fotografski snovi @iperborea_

28.08.2019.

10 kratkih pitanja za vaše najdraže blogere

Njezina virtualna adresa nešto je zbilja posebno, kutak na kojem stanuju čarobne analogne fotografije, atmosferične, nježne i beskrajno tople.

Aleksandra Sekulić svojim aparatom savršeno hvata trenutke, poglede i sjenke, otima ih prolaznosti vremena i zaključava u vječnosti, a fotografije poslagane u nizu doimaju se poput kakvog divnog tijeka misli ili pak sabranih sjećanja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~ analog (@iperborea_) on Jun 22, 2019 at 2:51am PDT


Volite li lijepu analognu fotografiju koja podsjeća na one dobre stare dane, koja naprosto zrači ljepotom i iz koje isijava čitava paleta emocija, onda je Instagram profil @iperborea_ postaja koju ne smijete zaobići u svojim lutanjima najpopularnijom društvenom mrežom. A kako bismo doznali čim više o njezinoj fotografiji postavili smo Aleksandri 10 blic pitanja i doznali što za nju znači dobar Instagram profil, što u svom virtualnom dnevniku nikada ne bi objavila te koji je provjereni recept za dobru fotku.

Omiljena fotka na mom profilu:

Ova fotografija nastala je na Jastrebcu, neposredno prije osvajanja mog prvog planinskog vrha (cijelih 1.257 m). Na fotografiji je moja najbolja prijateljica Tamara kojoj to nikako nije prvi osvojeni vrh (ni simbolički ni planinarski), ali jest prva analogna verzija njenih ruku u plesu sa svjetlošću i borovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~ analog (@iperborea_) on Oct 18, 2017 at 2:59am PDT

Najdraže aplikacije za obradu fotki:

S obzirom na to da fotografiram isključivo analognim fotoaparatom, ne koristim programe za obradu fotografije. Film mi omogućava paletu boja i svjetlosne tonove kojima bi svaka aplikacija oduzela od autentičnog analognog šmeka.

Moj stil u 3 riječi: Sanjarski, nježan, suptilan.

Za dobar Instagram profil najvažnije je:

Vremenom se „dobro” na Instagramu raslojilo u više dimenzija. Ali, bilo da se radi o promotivnim, lifestyle profilima, umjetničkim profilima koji obuhvaćaju toliko različitih grana stvaralaštva ili pak, onima posvećenima hrani, šminkanju, fitnessu, mislim da je najvažnije imati makar zrnce vlastitog identiteta. Famozni osobni pečat” iako osiromašena fraza, nikada nije prestao djelovati. Fotografirati tako da iza fotografije stoji biće, pisati tako da iza riječi postoji duša, imati profil tako da iza njega živi autentična ličnost.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~ analog (@iperborea_) on Jun 12, 2019 at 8:27am PDT


Najdraži Instagram profili:

Koliko mi zaista dajete prostora da odgovorim na ovo pitanje? 😊 Dakle, par meni dragih ljudi imaju i divne Instagram profile, Nena, Zoca i Lola prepoznat će se lako. Ovdje bih, također, izdvojila profile s kojih učim, koji me podtiču da istražujem fotografiju, iako mi je ona prvenstveno hobi, razbibriga, putovanje u sjenke. Dakle, evo par mojih spontanih mentora:

Vedrana Vukojević,

Brigita Ercegović

Mila Pejić

Lena 

Martina Matencio

Na Instagramu nikada ne bih objavila: Ništa što na bilo koji način previše otkriva moj privatni ili poslovni život. A iskreno, ni ćevapi ne dolaze u obzir.

Da je moj Instagram profil pjesma bio bi: There ain’t no cure for love”, Leonard Cohen

Provjereni recept za dobru fotku: Lijepo prirodno svjetlo i atmosfera koja je takva da biste se voljeli naći baš u toj ulici, na tom prozoru ili popiti upravo taj cappuccino s fotografije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ~ analog (@iperborea_) on Nov 2, 2017 at 3:28am PDT


Moji followeri najviše vole: Uh. Mene iznenađuje što uopće imam followere, a kamoli da čak pokazuju i simpatije! Pretpostavljam da vole toplinu analogne fotografije i moje ljubavne afere sa svjetlošću.

Da sutra nestane Instagram bila bih: Već jesam! Doktorand sam na modulu Srpska književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a radim kao istraživač na Institutu za književnost i umjetnost. Dakle, imam tu sreću da ako bi nestao Instagram, ne bih izgubila ni djelić svog životnog utemeljenja.

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Jessie Bush

Jako cool novozelanđanka!

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Insta Blic: čudesan svijet kroz oči @ana_kne_

10 pitanja za vaše najdraže travel bogere

Knjiga koja je okrunila svjetski pokret konačno stigla i kod nas

Što skriva bestseller "Urban Jungle: Living and Styling with Plants"

▲ Povratak na vrh