Insta Blic: tko se krije iza profila @f.e.t.c.h.i.n.g?

11.09.2019.

10 pitanja za vaše omiljene blogerice

Sjajne odjevne kombinacije, pregršt osmjeha i zarazne vedrine, maleni trenutci koji život znače, fantastični momenti s putovanja i pitoreskni krajolici, ali i nemoguće sladak psić Vinko samo su neki od razloga zašto se svako malo vraćamo na njezinu Instagram adresu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Maric (@f.e.t.c.h.i.n.g) on Sep 5, 2019 at 1:50am PDT

Naime, iza profila po imenu @f.e.t.c.h.i.n.g, u svojim stylish haljinama i sa širokim osmjehom na licu, stoji Simona Marić, djevojka čije fotografije naprosto obožavamo i čijim se životnim avanturama svako malo vraćamo. Baš zato odlučili smo joj postaviti deset kratkih pitanja i otkriti kako obrađuje svoje fotke, koji je, po njoj, najbolji recept za dobru fotografiju, što na svom Instagram profilu nikada ne bi objavila, ali i što bi učinila da sutra ova popularna društvena mreža netragom nestane.

Omiljena fotka na mom profilu: Teško mi se odlučiti za samo jednu; trenutno su to fotke zadnjeg putovanja, a inače bi to vjerojatno bila neka na kojoj nosim dobru haljinu i sjećam se da sam bila sretna pa je to netko dokumentirao.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Maric (@f.e.t.c.h.i.n.g) on Oct 28, 2018 at 5:12am PDT


Najdraže aplikacije za obradu fotki: su mi VSCO, koji najčešće koristim, Lightroom i Snapseed. No, u zadnje vrijeme sve manje fotke provlačim kroz filtere, bolje su mi takve “životnije”.

Moj stil u 3 riječi: normcore meets overdresser :D

Za dobar Instagram profil najvažnije je: Kad gledate nečiji profil, sve može djelovati kao savršeno instagramična cjelina, ali ako fotke ne pričaju neku priču i ne osjetite emociju kroz sliku, nećete se sjetiti pogledati što je novoga objavljeno. Uvijek sam za realne fotke ispred sterilnih flat layeva ili cotton candy isfiltriranog neba.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Maric (@f.e.t.c.h.i.n.g) on Aug 31, 2019 at 1:06pm PDT


Najdraži Insta profili: @anabacinger, @ivaavaar , @josipadragun, @ivana_niskota, @ivana.pirizovich, @leonarda_, @father_of_djordje, @brubrubru, @ivanam9, august_xvi, dok me kod stranih profila uvijek zanima što se događa kod @frecklesnur, @jelena.marija, @vanjaam, @alexachung, @pernilleteisbaek i @leandramcohen.

Na Instagramu nikad ne bih objavila: nešto zbog čega se netko od meni bliskih ljudi ne bi osjećao ugodno, kao niti neke najosobnije stvari o sebi i bližnjima kojima bi se previše zadiralo u našu privatnost. Najbolja doza izlaganja na Instagramu je ona koju ti sam dopustiš.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Maric (@f.e.t.c.h.i.n.g) on Aug 24, 2019 at 2:50pm PDT


Da je moj Insta profil pjesma bio bi: vjerojatno bi to bio Jamiroquai – “Corner of the Earth”

Provjereni recept za dobru fotku: Najvažnija je dobra svjetlost i simetrija! Jutarnja svjetlost kad je dan sunčan ili popodnevni “golden hour” su mi najdraži. Na fotkama uvijek moram “poravnati” tlo i građevine, ne znam je li to moj blagi OCD, ali to prvo zamijetim. :) I da ne zaboravim, vješti Instagram husband! :D

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Maric (@f.e.t.c.h.i.n.g) on Aug 4, 2019 at 12:50pm PDT


Moji followeri najviše vole: Čini mi se da mi followeri najviše vole fotke prirode s putovanja ili fotke outfita. A i na dečka i psa uvijek dobro reagiraju. :D

Da sutra nestane Instagram bila bih: u istom uredu radeći svoj primarni posao, ali bez hobija (pa bih vjerojatno napokon prešla na blog – vidimo se tamo kada nestane Instagram!).

 

Piše: T.L.
Fotografije: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Stilska inspiracija: Jessie Bush

Jako cool novozelanđanka!

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Insta Blic: čudesan svijet kroz oči @ana_kne_

10 pitanja za vaše najdraže travel bogere

Knjiga koja je okrunila svjetski pokret konačno stigla i kod nas

Što skriva bestseller "Urban Jungle: Living and Styling with Plants"

▲ Povratak na vrh