Pet ilustratora ulične mode koje pratimo na Instagramu

01.08.2017.

Ilustracija je oduvijek bila sastavni dio svijeta mode, a s velikom popularnošću ulične odjeće u posljednjih su se nekoliko sezona posebno istaknuli oni modni ilustratori koji ilustriraju komade Vetementsa i Supremea, ali i sportskih brendova poput adidasa i Nikea

Zahvaljujući Vetementsu, a onda i drugim brendovima koji su prisvojili njihovu estetiku, u trendu su već nekoliko sezona trenirke, hoodice, tenisice i druga sportska i ulična odjeća. S tim ludilom za uličnom odjećom na svoje su došli i modni ilustratori, a mi smo izdvojili njih pet koje redovito pratimo na Instagramu.

1. @martinailss

Marti Nails je ilustratorica koja u trenirke i tenisice odijeva Disneyjeve prineceze. Koliko god to nespojivo zvučalo, njezine ilustracije izgledaju sjajno i bude svojevrsnu nostalgiju kod klinaca iz devedesetih koji su uživali u tim crtanim filmovima dok su ih roditelji odijevali u Kappa trenirke.

A post shared by Marti (@martinailsss) on May 22, 2017 at 2:06am PDT

2. @thegirlwithahat

Osim ulične odjeće koju odlično ilustrira, na Instagram profilu ove ilustratorice čest je motiv i ženska psiha kao i feminizam. Pod tim mislimo na odlične stripovske ilustracije s natpisima poput “I´m marrying myself” ili “Girls like to dance alone”.

3. @artofnvck

Ovaj ilustrator obožava uličnu odjeću te ćete na njegovim ilustracijama vidjeti sve popularne komade iz posljednjih kolekcija poput onih iz suradnje Supremea i Louisa Vuittona ili Diora i Nikea.

A post shared by NUMB (@artofnvck) on Jul 12, 2017 at 11:45am PDT

4. @cam_.xv

Ovaj je Instagram profil isključivo posvećen tenisicama. Na njemu se pojavljuju ilustracije, ali i fotografije, koje slave tenisice svih brendova, a autor očito uživa u njihovoj nevjerojatnoj popularnosti.

A post shared by 🇫🇷 (@cam_.xv) on Apr 5, 2016 at 8:55am PDT

5. @oakandbindi

Instagram profil Lydije Yang nije posvećen samo njenim ilustracijama, ali one su toliko sjajne da ih ne možete ne zamijetiti. Yang se igra komadima sportskih brendova, u njih odijeva likove iz crtića ili ih pak pretvara u likove iz stripova.

Autorica: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh