Pet ilustratora ulične mode koje pratimo na Instagramu

01.08.2017.

Ilustracija je oduvijek bila sastavni dio svijeta mode, a s velikom popularnošću ulične odjeće u posljednjih su se nekoliko sezona posebno istaknuli oni modni ilustratori koji ilustriraju komade Vetementsa i Supremea, ali i sportskih brendova poput adidasa i Nikea

Zahvaljujući Vetementsu, a onda i drugim brendovima koji su prisvojili njihovu estetiku, u trendu su već nekoliko sezona trenirke, hoodice, tenisice i druga sportska i ulična odjeća. S tim ludilom za uličnom odjećom na svoje su došli i modni ilustratori, a mi smo izdvojili njih pet koje redovito pratimo na Instagramu.

1. @martinailss

Marti Nails je ilustratorica koja u trenirke i tenisice odijeva Disneyjeve prineceze. Koliko god to nespojivo zvučalo, njezine ilustracije izgledaju sjajno i bude svojevrsnu nostalgiju kod klinaca iz devedesetih koji su uživali u tim crtanim filmovima dok su ih roditelji odijevali u Kappa trenirke.

A post shared by Marti (@martinailsss) on May 22, 2017 at 2:06am PDT

2. @thegirlwithahat

Osim ulične odjeće koju odlično ilustrira, na Instagram profilu ove ilustratorice čest je motiv i ženska psiha kao i feminizam. Pod tim mislimo na odlične stripovske ilustracije s natpisima poput “I´m marrying myself” ili “Girls like to dance alone”.

3. @artofnvck

Ovaj ilustrator obožava uličnu odjeću te ćete na njegovim ilustracijama vidjeti sve popularne komade iz posljednjih kolekcija poput onih iz suradnje Supremea i Louisa Vuittona ili Diora i Nikea.

A post shared by NUMB (@artofnvck) on Jul 12, 2017 at 11:45am PDT

4. @cam_.xv

Ovaj je Instagram profil isključivo posvećen tenisicama. Na njemu se pojavljuju ilustracije, ali i fotografije, koje slave tenisice svih brendova, a autor očito uživa u njihovoj nevjerojatnoj popularnosti.

A post shared by 🇫🇷 (@cam_.xv) on Apr 5, 2016 at 8:55am PDT

5. @oakandbindi

Instagram profil Lydije Yang nije posvećen samo njenim ilustracijama, ali one su toliko sjajne da ih ne možete ne zamijetiti. Yang se igra komadima sportskih brendova, u njih odijeva likove iz crtića ili ih pak pretvara u likove iz stripova.

Autorica: N.B.
Foto: Instagram

Preporučujemo

Pročitajte i...

Trendi brendovi nakita na Instagramu

Svaki od njih je po nečemu poseban, nosi ekspresivne emocije i snažnu osobnost

Sicilijanske keramičke pločice kao inspiracija za ljetnu manikuru i pedikuru

Pedikure i manikure inspirirane motivima sa sicilijanskih pločica veliki su ljetni trend

10 utjecajnih žena s Bliskog istoka koje ruše sve predrasude

Utjecajne žene iz svijeta mode koje svakodnevno pratimo na društvenim mrežama najčešće su, sigurno ste primijetili, bjelkinje iz zemalja koje pripadaju zapadnom svijetu. Baš zato smo izdvojili 10 utjecajnih žena s Bliskog istoka koje svakodnevno pratimo, a koje ruše sve predrasude o tom dijelu svijeta

▲ Povratak na vrh