© Instagram/ @dualipa
© Instagram/ @dualipa //

© Instagram/ @dualipa

Recite zbogom minimalizmu jer se u trend opet vraćaju boje koje daju novu svježinu svakom looku. Najnoviji trend u svijetu make-upa je plava odnosno nijansa koju je internet prozvao aquatic blue. Izgledom ova nijansa, kao što joj i ime kaže, neodoljivo podsjeća na vodu, odnosno plavu boju. Pripremite svoja plava sjenila i poigrajte se sa stvaranjem make-up looka koji će izgledati živahno i jako cool. 

Plava boja djeluje vrlo smirujuće, a odlično ide na svaki ton kože. Iako plavi eyeshadow nije za svakoga jer zahtijeva određenu hrabrost prilikom nošenja, možda je došlo pravo vrijeme da se to promjeni. Izgledom plavi eyeshadow podsjeća na početak 2000-tih kada se na gotovo svakom red carpetu mogao vidjeti taj makeup look. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Ovaj trend dolazi nakon što je prošle godine među najvećim trendovima bio glazed makeup, a ovo je jedna od njegovih izvedenica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melda Temiz (@makeupbymelda)

Kako kombinirati plavi make-up look?

Ako niste jedni od onih koji su otvoreni za eksperimentiranje s novim trendovima kada je u pitanju šminkanje, krenite sa svjetlijim nijansama plavog sjenila za oči. Kako je riječ o boji koja vrlo lako dođe do izražaja neće vam biti potrebno puno proizvoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐊𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐌𝐜𝐂𝐥𝐚𝐢𝐧 (@makeupbykellymcclain)

 

Za one hrabrije, ako vam plava boja na očima nije dovoljna, uvijek možete dodati jedan sloj šljokica i tako kreirati fun make-up look koji je idealan za večernji izlazak. Slobodno dajte mašti na volju i poigrajte se sa ostalim dijelovima make-up looka. Da biste postigli glossy look dodajte i malo sjaja na usne i dobili ste efekt presijavanja koji je još jedna odlična opcija za večernji make-up. 

Eyeliner s twistom

Ako vam je dosadio običan crni eyeliner kojeg često nosite, možda je vrijeme da to promjenite. Osim plavog sjenila, za ovaj make-up možete koristiti i plavi eyeliner koji će dati novu dimenziju cijelom looku. Plavi eyeliner sigurno neće proći nezamijećeno, a odlična je opcija ako želite razigrati svoju make-up rutinu, a dobra opcija je i maskara plave boje. Iako plavi make-up look možda nije prvi izbor kada je u pitanju svakodnevni izgled, idealan je za večernje izlaske koji su stvoreni za lude make-up kombinacije i eksperimente.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @patmcgrathreal

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

 

Ljepota