5 lunch box recepata za savršen povratak u ured ili školu
pexels //

Kraj ljeta i početak jeseni donose najbolje iz oba svijeta – još uvijek uživamo u sočnom sezonskom voću i laganim jelima, ali istovremeno nas privlače topliji, zasitniji okusi. To je savršeno vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji i osmišljavanje obroka koje možete ponijeti na posao. Donosimo vam 5 neodoljivih lunch box ideja koje će vam olakšati prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo.

Jesenska couscous salata s javorovim preljevom

Ovo salata savršen je spoj sezonskih namirnica. Ako ste ljubitelj pečene butternut tikve, couscousa, kelja, sušenih brusnica i hrskavih pekan oraha, sigurni smo da će vam se svidjeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Prettyman (@kalefornia_kravings)

Sastojci za salatu:

couscous

butternut tikva

kelj

sušene brusnice

crveni luk

tostirani pekan orasi

Sastojci za preljev:

maslinovo ulje

svježi sok od naranče

javorov sirup

jabučni ocat

senf

Pečeni losos s avokadom i fetom

Sočni fileti lososa gotovi su za manje od 30 minuta, a dodatak kremastog avokada, slane fete i mirisnog kopra čini ih pravim gurmanskim ručkom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Prettyman (@kalefornia_kravings)

Sastojci:

fileti lososa

maslinovo ulje

sok i korica limuna

svježi kopar

avokado

feta sir

vlasac

sol, papar i paprika

Pasta salata s peršinom i limetom

Ova ljetno-jesenska tjestenina prava je eksplozija svježine. Bow tie tjestenina u kombinaciji s kukuruzom, rajčicama, avokadom i svježim peršinom daje lagani, ali hranjivi obrok. Dressing od grčkog jogurta, limete i češnjaka upotpunjuje cijelu priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Prettyman (@kalefornia_kravings)

Sastojci za salatu:

orzo tjestenina

kuhana i narezana piletina

breskve

svježi kukuruz

kuglice mozzarelle

crveni luk

svježi bosiljak

Sastojci za preljev:

maslinovo ulje

ljuti med

jabučni ocat

sok od limuna

senf

češnjak

sol i papar

Piletina s bruschettom s roštilja

Marinirana pileća prsa s roštilja, prekrivena mozzarellom i poslužena s aromatičnom bruschettom od rajčica, bosiljka i maslinova ulja idealna je za ljetno-jesensko jelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Prettyman (@kalefornia_kravings)

Sastojci za piletinu:

pileća prsa

maslinovo ulje

balzamični ocat

češnjak

talijanski začini

paprika

sol i papar

mozzarella

balzamični umak za posluživanje

Sastojci za bruschettu:

rajčice

svježi bosiljak

češnjak

maslinovo ulje (kvalitetno)

balzamični ocat

sol i papar

Caprese pasta salata s piletinom

Klasični caprese okusi u novom ruhu: tjestenina, rajčice, mozzarella i bosiljak u kombinaciji s piletinom i osvježavajućim balzamičnim preljevom. Za kremastost dodajte avokado, a par kapi balzamičnog umaka sve podiže na novu razinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Prettyman (@kalefornia_kravings)

Sastojci za salatu:

pileća prsa

spiralna tjestenina

cherry rajčice

kuglice mozzarelle

svježi bosiljak

sol i papar

avokado

balzamični umak za posluživanje

Sastojci za preljev:

maslinovo ulje

balzamični ocat

češnjak

talijanski začini

sol i papar

Lifestyle