Damiano David
Profimedia //

Damiano David

Imaginarna peticija da se muškarcima zabrani dolazak na Met Galu u jednobojnom i dosadnom odijelu i dalje traje, ali neuspješno. Redovno smo svjedoci monotonih black tie modnih kombinacija od strane muške populacije, no to nije uvijek slučaj. Mlađa i nova generacija pjevača, glumaca i modnih insajdera je odnedavno tu da popravi inače katastrofalan prosjek i razbije crnilo klasičnih smokinga. Ove smo godine na zelenom tepihu Met Gale uočili odlične primjerke koji su više ili manje ispoštovali temu, ali su se definitivno potrudili oko svojih izdanja!

Bad Bunny

Bad Bunny
Profimedia

Bad Bunny

Supredsjedavajući član ovogodišnje Met Gale nije razočarao. Benito se pojavio u custom Maison Margiela komadu koji je temeljen na ne tako davnoj Artisanal kolekciji za ovu godinu. Strukturirane hlače s crvenim šavom, dekonstruirani sako u stopostotnom Margiela stilu, te legendarne tabi čizme koje su u toj kolekciji poprimile gotovo životinjski oblik su savršeno pričale priču o raspadanju uzrokovanog vremenom. Uzmemo li uz to sve crno cvijeće koje je držao u rukama, te činjenicu da je cijelo vrijeme bio u korzetu, Bad Bunny je savršeno pogodio temu agonije prolaska vremena i nemogućnosti njegovog zaustavljanja.

Wisdom Kaye

Wisdom Kaye
Profimedia

Wisdom Kaye

Jedan od najpopularnijih influencera čiji TikTok profil broji na milijune pratitelja i komentara se konačno pojavio na Met Gali. Ni više ni manje nego u komadu iz brenda na čijoj je reviji sam nedavno hodao. U pitanju je haute couture kolekcija inovativnog Roberta Wuna koja već dvije godine zaredom tematizira modne nesreće i sve što može poći po zlu tijekom nekog glamuroznog događaja. Wisdomova kombinacija utjelovljuje crvenu, glamuroznu kombinaciju koja se oštetila na plamenu nekog antikvitetnog svijećnjaka. Priznajemo, podržavamo dolazak influencera na Met Galu, no samo ako je u pitanju ovakav dobro razrađen outfit.

Dan Levy

Dan Levy
Profimedia

Dan Levy

Genijalni glumac je nedavno s Aubrey Plazom glumio u zabavnoj Loewe reklami, pa stoga ima smisla da se pojavi u kombinaciji istog brenda. Iako se ovdje radi o klasičnoj silueti prosječnog black tie sakoa, ombre efekt i prelijevanje crne boje u upečatljivi Loewe floralni print iz nedavno prikazane revije za jesen ove godine je itekako pun pogodak teme, ali i dodatak zabavnog elementa koji je na Met Gali uvijek dobrodošao.

Damiano David

Damiano David
Profimedia

Damiano David

Talijanski pastuh novog vala Damiano David se ove godine po prvi put pojavio na Met Gali. Nažalost, bez svog sada već kultnog benda, već s trenutnom partnericom Dove Cameron. Kao i ona, Damiano je temu prirodne prolaznosti utjelovio uz pomoć Diesela Glenna Martensa. Strateški otkriveni i brušeni dijelovi ovog sakoa su na fenomenalan način otkrivali njegove tetovaže, a mi se nadamo kako mu ovo neće biti posljednja Met Gala u životu.

Colman Domingo

Colman Domingo
Profimedia

Colman Domingo

Ovogodišnji zamalo dobitnik Oscara Coleman Domingo se pojavio u naizgled klasičnom komadu koji ni u kojem smislu nije vrijedan pažnje. Ipak, Domingo je svoj stil ovog puta povjerio prošlogodišnjem dobitniku CFDA nagrade za najboljeg dizajnera muške mode, Willyju Chavarríji. Američki dizajner meksičkog porijekla je za Dominga izradio gender fluid odijelo kojem je odao počast Chadwicku Bosemanu i legendarnom modnom uredniku Andreu Leonu Talleyju. Temu je ispoštovao buketom, ali referenca na ova dva velikana mu je kod nas zaradila veliki plus.

Barry Keoghan

Barry Keoghan
Profimedia

Barry Keoghan

Novi it-boy se pojavio sa svojom novom partnericom Sabrinom Carpenter u posebno zanimljivom izdanju. Naime, Keoghan se pojavio u Saville Row odijelu koje je inspirirano likom iz kratke priče J. G. Ballarda, a te je element povezao s raznim likovima iz bajki. Na sebi je imao čak tri ručna sata, čime je definitivno pokrio temu u kontekstu prolaznosti vremena, ali i estetiku same priče po kojoj je ova tema dobila ime.

Moda