Instagram //

@gelxbygrace

Radi se o teksturiranoj manikuri s 3D s cvjetovima i školjkicama izrađenih od gela, akrila pa čak i ljepila koje služi za lijepljenje raznih dodataka na nokte. Ovaj trend ukrašavanja noktiju, za koji je potrebna kreativnost na nekom višem levelu, je zapravo prvo bila popularizirana u Južnoj Koreji i Japanu, te je inspirirana Harajuku modnim pokretom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔏𝒾𝒸𝑒𝓃𝓈𝑒𝒹 𝔑𝒶𝒾𝓁𝓉𝑒𝒸𝒽 (@heavensentevelyn)

Kod cvjetnih 3D manikura prevladavaju cvatuće orhideje, koje su predivne i postoje u raznim kombinacijama boja. Ovakvo ukrašavanje noktiju je zapravo pravo osvježenje od klasičnih dizajna, te pretvara nokte u nešto hiperrealistično, nokte koje možete dodirnuti jer imaju zanimljivu teksturu i izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔏𝒾𝒸𝑒𝓃𝓈𝑒𝒹 𝔑𝒶𝒾𝓁𝓉𝑒𝒸𝒽 (@heavensentevelyn)

Dolaskom toplijeg vremena pojavili su se cvjetovi, i to ne samo u prirodi, već i na noktima. No cvjetovi na noktima nisu novost, pa tako ni 3D cvijeće nije nešto neviđeno, a nas su takozvani mermaid nokti potpuno oduševili. Približavanjem ljetu, plaža, pijesak i školjkice je jedino što nam je na pameti. Mermaid manikura inspirirana je šarenim i sjajnim svijetom morskih sirena, kombinirajući nijanse plave, zelene i ljubičaste s elementima poput školjki i perli. Ovaj čarobni stil noktiju često uključuje šljokičaste, metalik ili chrom finiše koji oponašaju sjaj morskog dna ili rep morskih sirena, prema kojima su i dobili ime.

Proces izrade 3D orhideje na noktima?

Nakon što se postavi klasična baza, na nokat se stavljaju kuglice akrila, zatim se čeka dvije minute da se osuše prije nego što ih se oblikuje u latice. Kako bi orhideje izgledale još realističnije, oslikava ih se bojom. Kod ove tehnike je bitno, radi debelih slojeva, dobro osušiti nokte, točnije dugo ih držati u lampi da zapeku kako treba. Iako je ovo manikura za koju ćete malo dulje sjediti u salonu, kada dobijete finalan rezultat, svakako se isplati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝔏𝒾𝒸𝑒𝓃𝓈𝑒𝒹 𝔑𝒶𝒾𝓁𝓉𝑒𝒸𝒽 (@heavensentevelyn)

Osim cvjetića i podmorskih motiva sirena, ovom umjetničkom 3D tehnikom ukrašavanja noktiju, izrađuju se i “žičani” nokti i dizajni koji izgledaju kao da se prelijevaju. Navedeni dizajni isto privlače svu pažnju, zbog svog neobičnog i zabavnog izgleda ali i zanimljive teksture.

Možda ovi nokti nikako ne odgovaraju clean girl estetici koja vlada, no svakako su zanimljivi za proljeće i toplije dane. Ako želite neku promjenu na svojim noktima, ova manikura je savršena jer vaši nokti sigurno neće proći nezamijećeno i bez komplimenata.

Ljepota