Chanel Press
Fotografije //

Chanel Press

Legendarna kuća Chanel, vođena pod kreativnom palicom Virginie Viard, je u posljednjih nekoliko dana punila medijske naslove svojim uspješnim rastom prodaje tijekom prošle godine. Ipak, Chanel je ove godine u Cannesu pokazao kako je i dalje omiljeni brend svojih ambasadora, ali i raznim drugim poznatim licima. Izdvojili smo naših 5 omiljenih modnih kombinacija ove kuće koje su se pojavile na ovogodišnjem izdanju filmskog festivala.

Naomi Campbell

Vjerojatno nije postojao trenutak u nedavnoj modnoj i red carpet povijesti u kojem je Naomi izgledala loše. Ipak, pod vodstvom već legendarnog stilista Lawa Roacha, Naomi je u Cannesu zablistala u vintage couture komadu iz razdoblja kada je Chanelom vladao Karl Lagerfeld. Duga haljina s izvezenim volanima od šljokica iz kolekcije visoke mode za jesen 1996. strateški, ali vrlo decentno otkriva donji dio tijela. Dodatni wow efekt ovoj kombinaciji dodaje i činjenica kako je upravo Naomi nosila ovu haljinu na tadašnjoj reviji.

Greta Gerwig

Greta nas je već nekoliko puta oduševila na ovogodišnjem festivalu. Osim što je ove godine izabrana za predsjednicu prestižnog žirija filmskih kritičara i profesionalaca, njeni izbori na crvenom tepihu su nas zaista zadivili. Takav je bio slučaj i u njenoj Chanel kombinaciji izrađenoj od tisuća crnih šljokica za koju je trebalo preko 600 sati ručnog rada.

Margaret Qualley

Glumicu i jednu od it djevojaka današnjice smo već imali prilike vidjeti u Chanel ambijentu. Margaret je nasmijana otvorila nedavnu reviju visoke mode za proljeće ove godine, pa nas zato ne treba čuditi što se u Cannesu pojavila u Chanelu. Ružičasta haljina građena u nekoliko slojeva kombinira teške izveze s lepršavosti zbog koje se činilo kao da lebdi iznad crvenog tepiha.

Eva Green

Francuska glumica i članica žirija 77. Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, nosila je custom crnu baršunastu jaknu ukrašenu bijelom faille camélijom, te bijelu svilenu faille suknju. Osim Naomi, i Eva nas je oduševila odabirom jedne poznate i vintage siluete. Ova kombinacija je inspirirana lookom 64 iz Chanel kolekcije visoke mode za kolekcije jesen 1994.

Ariane Labed

Francuska režiserka grčkih korijena ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu prikazuje dugo očekivani film September Says, a na crvenom se tepihu pojavila u interesantnoj Chanel kreaciji. Kratka haljina od velura je ukrašena raznim izvezima na prsima, te se prvi put pojavila u Metiers d’Art kolekciji za jesen ove godine.

Moda