Elle x Bonneheure event, na kojem je Bonneheure Collagen Diamond Cream bio dijamant koji je zasjao jače od svih, održao se u luksuznom ambijentu zagrebačkog hotela Esplanade, u prostorijama slavnog restorana Zinfandel’s. Poznata chefica Ana Grgić Tomić posebno je za naš događaj pripremila meni koji je garantirao spoj najboljih okusa s jedinstvenim, stručnim načinom pripreme.
Naše je uzvanice odmah na početku večeri dočekala odlična atmosfera, ali i Royal Hill pjenušac Rosé Brut selection.
Ovaj delikatni rose pjenušac proizveden od sorte Pinot crni savršeno je otvorio večer i podigao naše raspoloženje. Uz nježne arome maline, jagode i crvene ribizle izuzetno je pitak, zaokružen i uravnotežen, a svježina i harmonija okusa spojena je s postojanim mjehurićima. Nismo mogli zamisliti bolje piće za sam početak večeri.
U sklopu predjela, naše su uzvanice uživale u šarenom tanjuru koji je spajao raznolike teksture i okuse. U njega su bile uključene hrskava pjena od kozjeg mlijeka, kao i mousse od dimljene i pečene kozje skute.
Šparoge i veloute od šparoga dale su ovom predjelu zaokruženi, bogati okus, dok je specifičan okus tanko rezanih tartufa u kombinaciji s kremom od konfitiranog žumanjka i meda ovo jelo podigao na potpuno novu razinu.
S glavnim je jelom ova večer postala pravo gastronomsko iskustvo. File kovača bio je položen na posteljicu od mlade raštike te uronjen u kremu od pečene jabuke koja je odlično povezivala sve okuse.
Morski aspekt ovog jela naglašen je beurre blanc umakom od algi i ulja od cvijeta anisa. Motar, kao posljednji dodatak ovom jelu, tanjur je pretvorio u pravo putovanje na jadransku obalu.
Sve kompleksne okuse su savršeno ispratili Krauthaker graševina i merlot. Sjajeće, slamnato-žuto vino, s mirisom solidna intenziteta koji upućuje na svježu jabuku i na vinogradsku breskvu odlično je pasalo uz ribu. S druge strane se merlot, sa svojim kompleksnim i dubljim profilom koji asocira na bobičasto voće i sušeno bilje, odlično uklapao u svako jelo večeri. Posebice - uz desert!
Slatki završetak večeri je bio savršena podloga za interaktivnu raspravu ‘’Istina ili mit’’ o kolagenu! Mekani cremeux od limunske trave savršeno se slagao s Opalys čokoladom i intenzivnim sjemenkama vanilije.
Uz to, konfitirane maline s timut paprom su bile savršena kombinacija uz limoncello gel i hrskavi crumble od čokolade i maline.
Večer koja je spojila znanost i ljepotu na predstavljanju nove Bonneheure Collagen Diamond Cream je na kraju bila i savršena gastronomska avantura koja nas je okusima odvela daleko od tmurnog, jesenskog vremena i u neke puno egzotičnije krajeve.
Zahvaljujemo se Hotelu Esplanade, restoranu Zinfandel's i chefici Ani Grgić Tomić na gostoprimstvu i odličnom meniju, te Royal Hill-u za ukusne pjenušce.