Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Peppino’s Gelato otvorio je svoja vrata prije osam godina i ubrzo postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku. Nastao je iz želje za novim početkom, a danas je mjesto gdje se ljudi vraćaju svojim omiljenim okusima poput Pistachi-Oha ili Dubrovnik Crème Brûléea. Ime nosi po liku Peppina iz crtanog filma Baltazar, koji je kao i ovaj grad živio od susreta i priča.

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Početak iz hrabrosti i ljubavi prema gradu

Sve je počelo 2017., kada je prethodni posao vlasnicima prestao donositi zadovoljstvo koje su tražili. Umjesto da igraju na sigurno, odlučili su riskirati gotovo sve što su imali i ući u mali prostor unutar zidina. „Znali smo da tu priliku ne smijemo propustiti“, kažu. Otvorili su gelateriju koja je odmah odskakala od generičke ponude tadašnjeg Dubrovnika. 

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Ideja je od početka bila jasna – stvoriti mjesto gdje će sladoled biti više od deserta. Svaka kuglica trebala je nositi dio Dubrovnika: njegove boje, mirise i karakter. Zato su i okusi zamišljeni kao hommage tradiciji i Mediteranu.

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Kako kažu: „U Peppino’s gelateriji inspiraciju najčešće pronalazimo u popularnim desertima poput dubrovačke rožate i dalmatinske torte, te u lokalnim namirnicama koje govore same za sebe: rogač i smokve sa Šipana, kozje mlijeko iz domaćih mljekara u Lici i šibenskom zaleđu, lješnjak iz Ludbrega, limun i pistacije sa Sicilije, belgijska čokolada iz provjerenih manufaktura...“

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Iza svega se krije filozofija: sastojci moraju dolaziti iz podneblja kojima prirodno pripadaju, jer samo tako svaka žlica nosi pečat izvornosti.

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Peppino’s je oaza za lokalce, turiste i putnike

„Naš posao nije samo pravljenje sladoleda – to je stvaranje mjesta i okusa kojima se ljudi žele vraćati“, kažu.

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Filozofija Peppino’sa vidi se i u interijerima. Gelato Factory zamišljen je kao mala manufaktura – prostor koji podsjeća na tvornički pogon u kojem svaki detalj govori o ručnom radu i predanosti iza svakog okusa. Druga poslovnica, Gelato Garden, pretvorena je u sunčani mediteranski vrt.

Sladoled za dobro djelo

Jedna od najposebnijih inicijativa bila je i kreacija okusa Red Nose Cheesecake, čija prodaja donosi sredstva udruzi Crveni nosovi. Na taj način radost koju stvara sladoled izlazi izvan zidina i dolazi do onih kojima je najpotrebnija.

Zašto je Peppino’s Gelato postao nezaobilazna adresa u Dubrovniku?
Foto: Marija Gašparović //

peppino's gelato

Okusi koje ne smijete propustiti

Ako se pitate koji su naši favoriti, imamo odgovor:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Peppino’s Gelato (@peppinosgelato)

Pistachi-Oh – klasik od sicilijanskih pistacija

Wolfgang Almondeus Mozart – hommage bečkoj eleganciji

Dubrovnik Crème Brûlée – najpoznatiji okus

Mango Majesty Sorbet – kralj voćne svježine

Carob & Fig Nostalgia – posvećen dalmatinskom podneblju

Lifestyle