Sve je krenulo s dvojicom braće koji su putujući Europom otkrili Zagreb i odlučili ovdje otvoriti restoran. Tako je nastao Curry Bowl, mjesto gdje se pripremaju šrilankanska jela puna začina i bogatih okusa. Njihov cilj je jednostavan: približiti okuse Šri Lanke gostima u Hrvatskoj i Europi. Posjetili smo Curry Bowl i otkrivamo vam naše favorite koji su nas oduševili.
Kotthu – kralj ulične hrane
Ako postoji jelo koje u sekundi može podići raspoloženje, to je kotthu. Radi se o uličnom klasiku sa Šri Lanke: domaći roti narezan na sitne komade, pržen s jajetom, povrćem, začinima i, po želji, mesom ili ribom. Na to se dodaje hrpa sira i tajni Curry Bowl umak koji sve poveže u savršen kaos okusa.
Mi smo probali verziju s black porkom i priznajemo da još uvijek razmišljamo o njemu. Meso je mekano i dovoljno začinjeno, a unutra se osjete hrskavi komadići rotija i kremoznost sira. Nama je bio apsolutni vrhunac večeri i razlog zbog kojeg ćemo se u Curry Bowl sigurno vratiti.
Što odabrati?
Kotthu dolazi u nekoliko verzija: povrće ili jaja (€9,50), piletina (€12,50), junetina (€13,00), lignje (€13,00) i već spomenuti black pork (€13,50). Svaka kombinacija ima svoj šarm, a vjerujte nam, stvarno je teško pogriješiti.
I kokteli i deserti za kraj
Osim hrane, Curry Bowl nudi i fantastične koktele i deserte. Naš favorit? Kotel ceylon arrack – popularni šrilankanski koktel od destiliranog alkoholnog pića Arracka, poznatog i kao kokosov toddy. Ova prepoznatljiva mješavina araka, soka limuna, svježeg krastavca i domaćeg piva od đumbira pravi je egzotični hit.
A za sladak završetak odabrali smo toplu palačinku punjenu pani nadjevom od karameliziranog kokosa, prelivenu umakom od marakuje. Jedna riječ: savršenstvo.
I da, slažemo se s njihovom frazom Good Food, Great Times! – i to od prvog do zadnjeg zalogaja (i gutljaja).