Imaxtree //

Ralph Lauren je prije koji dan iznenadio publiku svojom najnovijom kolekcijom za jesen/zimu 2024. Poznato je već da se američki dizajner ne drži strogog i utvrđenog rasporeda prikazivanja svojih kolekcija, pa vas ne treba iznenađivati što je jesenska kolekcija prikazana krajem travnja. Izgleda kako je lajtmotiv nove kolekcije bio minimalizam i intimnost, a kolekcija je zapravo inspirirana inauguracijskom modnom revijom iz 1972. godine, održanom u njegovom uredu.

Imaxtree

Imaxtree

Ralph je kroz modnu pistu pustio paletu umirujućih neutralnih tonova - nijanse bež, smeđe, sive, crne i metalik boje, evocirajući osjećaj mirnoće i minimalizma koji je prožimao cijelu kolekciju. Od krojenih jakni u kombinaciji s hlačama visokog struka, do svilenih, šljokičastih haljina, svaki komad stavljao je naglasak na sofisticiranost i preciznost izrade. Western akcenti poput dugih resa na kaputima i jaknama, kaubojskih šešira i kožnih remena, očekivano su upotpunjavali lookove dodajući dodir grubog šarma po kojem je Ralph Lauren dobro poznat.

Imaxtree

Na reviji se posebno istaknula Christy Turlington, supermodel koji i u 55. godini apsolutno izdominirao modnom pistom. Christy je otvorila reviju u elegantnom bež vunenom kaputu te košulji i hlačama iste nijanse, a reviju je zatvorila upečatljiva zlatno-šljokičasta haljina koju je Ralph vješto stilizirao s kaubojskim šeširom u smeđoj boji.

Imaxtree
Imaxtree

Zapravo, taj zadnji look vam je sasvim dovoljan da shvatite da je u ovoj kolekciji bila riječ o uspješnom kombiniranju elegantnih i nježnih tekstura s grubljim i upečatljivijim komadima, ali na jedan suptilan i taman dovoljno upadljiv način.

Imaxtree
Imaxtree

Ralph Lauren se kratko pojavio na kraju revije (naravno odjeven u traper) i primio glasne ovulacije od publike u kojoj su se pronašla neka poznata lica poput Anne Wintour i Glenn Close, koja je nosila odijelo brenda izrađeno prije pet godina i tako stavila naglasak na trajnu kvalitetu i eleganciju koju Ralph Lauren zagovara.

Imaxtree
Imaxtree

Nakon prezentacije, gosti su se okupili u njegovom restoranu, a sve što mi možemo nadodati je da nas Ralphova trajna vizija i dalje nastavlja oduševljavati, neovisno o aktualnim trendovima.

Moda