Razgovarali smo s TikTokericom koja kultne modne revije pretvara u gastro remek djela
Brianna Hollingsworth //

U trenucima kada je cijeli internet u stanju nekontroliranog vrtloga ragebait sadržaja koji iza svakog ugla vreba s nekom novom i užasavajućom izjavom, pronaći korisnike i kreatore sadržaja koji na platforme plasiraju zanimljiv i inspirativan sadržaj se čini poput potrage za iglom u plastu sijena. Ipak, kako bi rekla moja generacija, ‘’I’ve built my FYP brick by brick’’, pa mi je tako prije mjesec dana na dotičnu, algoritmom pogonjenu stranicu TikToka počela izlaziti Brianna Hollingsworth. ‘’Pretvorila sam ovaj Jean Paul Gaultier look u seksi, cool, ukusno jelo.’’ Momentalni follow i pitanje samom sebi - osjećaju li se ovako ljudi kada gledaju Naru Smith

@lvebriaaa JPG dish? All in the details  #fyp #runway ♬ Heliosphan - Aphex Twin

Međutim, nije ova mlada, modno osviještena kreativka osvojila samo moj FYP, već na desetke i stotine tisuća drugih korisnika TikToka i Instagrama. S Briannom smo razgovarali o hrani, i dalje postojanom foodcore trendu u modi i koje nam sve poslastice (doslovno i figurativno) sprema u povodu aktualnih Tjedana mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MatrixGirl (@lvebriaaa)

Kako i kada si se zainteresirala za kulinarstvo?

Kuham još od malena. Bila sam u kuharskim tečajevima već s možda 12 godina. Moja baka bi mi poklanjala sate kuhanja i ja bih se vraćala kući i radila sve recepte koje sam naučila. Moj ujak Adam također je bio chef i završio je jednu od najboljih kulinarskih škola. On mi je bio velika inspiracija. 

Razgovarali smo s TikTokericom koja kultne modne revije pretvara u gastro remek djela
Brianna Hollingsworth //

Moj jezik ljubavi je hrana i uvijek kuham za druge. S godinama mi je postala navika kuhati svaki dan. Jako mi je stalo do svježe i kvalitetne hrane, pa je to bio još jedan poticaj da kuham sve za čim žudim umjesto da kupujem išta procesuirano. Okus i prezentacija su mi sve, istraživanje novih okusa itd. Hrana je umjetnost i uvijek je bila dio mene. Vrlo je romantična, a ja sam romantična osoba.

Kada si shvatila da možeš spojiti hranu i modu u tako interesantan sadržaj?

Shvatila sam da mogu spojiti to dvoje kad sam žudjela za odreskom (smijeh). Htjela sam napraviti neku vrstu umaka od pire krumpira i lijepo servirati hranu, pokušati s drukčijim stiliziranjem tanjura. Bila sam na Pinterestu, gledala Michelinove restorane, ali htjela sam nešto drukčije. Stalno sam viđala jedno te isto. Istovremeno sam naišla na jedan Undercover look koji se slagao s bojom umaka koji sam radila, pa čak i s odreskom. Pomislila sam: “Ok, napravit ću jelo Undercover jesen 2007.”

@lvebriaaa Dont be fooled..simple can be oh so very sexy  #fyp #foryou #runway ♬ #1 - Aphex Twin

Tvoj sadržaj obožava stotine tisuća korisnika na različitim platformama. Zašto misliš da to toliko rezonira s ljudima?

Mislim da moj sadržaj rezonira s drugima jer ljudima donosi osvježavajući osjećaj originalnosti, što smatram da je teško pronaći. Donijela sam novi koncept u dizajn hrane i umjetnost samu po sebi, čak i novi koncept koji povezuje modu i hranu. Mislim da to ljudima donosi uzbuđenje i da uživaju u nečemu tako novom što ujedno kombinira dvije obožavane stvari. Moda i hrana su savršena kombinacija. 

@lvebriaaa Fashion is food  #fyp #runway ♬ Heliosphan - Aphex Twin

Mislim i da inspiriram druge da nastave tražiti svoju nišu i svoj put. Dobila sam poruke u kojima mi ljudi pišu koliko ih inspiriram, a to me čini sretnom i zahvalnom što mogu pružiti to drugima. Vjerujem da tako i donosim osjećaj motivacije ljudima, da guraju svoju umjetnost dalje i nastave otkrivati što funkcionira za njih. Nikad se treba susprezati i uvijek treba misliti izvan okvira.

Koji je bio prvi kultni look s piste koji si pretvorila u jelo?

Prvi look s piste koji sam ikad pretvorila u hranu bio je jedan iz kolekcije Undercover jesen 2007., napravila sam ga kao odrezak. Boje su se savršeno poklopile. Bilo je jako seksi.

@lvebriaaa Turning runway to food. MWUAH!  #fyp #runway ♬ Heliosphan - Aphex Twin

Preferiraš li raditi deserte ili slana jela? I ovisi li to o odjevnom komadu s piste koji rekreiraš?

Nemam preferenciju između slanih jela i deserta. Mogu reći da je puno lakše napraviti da jelo izgleda baš cool ako je desert.  Puno puta, ako su boje dovoljno jednostavne ili neutralnije, mogu napraviti nešto neslatko i upariti to s raznobojnom hranom ili umacima, ali ako je riječ o jednoj boji poput crne ili bijele, obično se priklonim desertu. 

@lvebriaaa i naturally dyed the noodles with beets:) boil the beets in boiling water for 2-3 minutes then remove! You cant taste it either:)  #fyp #runway #food ♬ 180db_ [130] - Aphex Twin

Nova sam u svemu ovome, konkretno u pretvaranju mode u hranu, pa još učim i isprobavam različite stvari. U budućnosti bih se voljela više fokusirati na slana jela i stvarno izazvati svoje sposobnosti.

Kako estetika komada s piste utječe na tvoj izbor sastojaka? Koji sastojak bi odgovarao jelu inspiriranom Rickom Owensom, a koji Dolce & Gabbanom?

Estetika utječe na moj izbor sastojaka tako da, ako je look bio jednostavniji, neutralniji i mirniji, ne bih dodavala previše detalja, već bih se više fokusirala na usklađenost boja. Ako je look bio više avangardan, recimo Rick Owens, pronašla bih detalje za završno jelo. Nešto zanimljivo, kao kada sam koristila listiće badema kao šiljke na torti. 

@lvebriaaa Hey id live in that cake …  #fyp #foryou #runway ♬ Avril 14th - Aphex Twin

S lookom Ricka Owensa fokusirala bih se na arhitekturu hrane — napravila bih cool kupole i tornjeve od šećera. A za Dolce & Gabbanu nešto lagano, jednostavnije, nešto što djeluje otmjeno — ovisno o kolekciji, stvarno može varirati.

Koji look je bio najizazovniji za pretvoriti u jelo?

Najizazovniji je look inspiriran Dolce & Gabbanom s ribom. Bilo je jako teško dodati dovoljno okusa jelu, a pritom ga zadržati u bijelim i krem tonovima da odgovara looku. Mogla sam napraviti bijeli umak, ali nisam ga htjela staviti na ribu. Ne bi imalo isti efekt.

Već neko vrijeme postoji izražen trend da modne i beauty kuće koriste hranu i koncepte vezane uz hranu u svojim kampanjama. Misliš li da je foodcore trend koji će opstati?

Mislim da foodcore ostaje, to je zaista postalo bezvremensko. Uvijek kažem da ne možeš živjeti bez mode i ne možeš živjeti bez hrane, a nema ničeg luksuznijeg od izvrsnog obroka ili savršeno izrađenog modnog komada.

@lvebriaaa She is FUN!  #fyp #runway ♬ Heliosphan - Aphex Twin

Koji je jedan ikonični modni komad koji planiraš uskoro napraviti i na koji bismo trebali obratiti pažnju na tvom feedu?

Ne želim ništa otkrivati, ali mogu reći kako ću rekreirati neke vrlo ikonične lookove sa ovogodišnjeg Tjedna mode u New Yorku i Parizu i jako se veselim što ću to podijeliti s publikom, umjesto da se držim samo arhivskih lookova.

Moda