Breskva ili kokos? Isprobajte dva jednostavna recepta Maje Jalšovec za domaći sladoled
maja jalšovec //

domaći sladoled

Zaboravite kupovne sladolede jer su ove domaće verzije jednostavnije nego što mislite, a okus neusporediv s onim kupovnim. Donosimo dva osvježavajuća recepta Maje Jalšovec koja se lako pripremaju i ne zahtijevaju aparat za sladoled. 

Sladoled od breskve oduševit će ljubitelje voćnih deserata, dok je onaj s kokosom savršen za sve koji vole egzotične okuse. Priprema je brza, a rezultat pravi ljetni užitak.

Sladoled od breskve s limunom

Breskva ili kokos? Isprobajte dva jednostavna recepta Maje Jalšovec za domaći sladoled
maja jalšovec //

Sastojci:

250 g pirea od breskve

4 žumanjka

120 g šećera

naribana korica limuna

250 g mliječnog vrhnja za šlag (nezaslađenog)

Priprema:

1. Zrele, oprane breskve pretvorite u pire pomoću blendera. Žumanjke, šećer i koricu limuna miksajte na pari oko 5 minuta, dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte pire od breskve i nastavite miješati na pari još 10-ak minuta, dok se sve ne poveže u glatku kremu.

2. Kremu potom potpuno ohladite. U drugoj posudi istucite ohlađeno vrhnje u čvrsti šlag pa ga lagano umiješajte u ohlađenu voćnu kremu. Smjesu prebacite u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač. 

3. Svakih sat i pol sladoled kratko promiješajte pjenjačom kako biste spriječili stvaranje kristalića. Nakon 3–4 sata imate kremasti, domaći sladoled od breskve.

Sladoled od kokosa s medom i vanilijom

Breskva ili kokos? Isprobajte dva jednostavna recepta Maje Jalšovec za domaći sladoled
maja jalšovec //

Sastojci:

1 konzerva kokosovog vrhnja (punomasnog)

5 žlica meda (ili po želji)

1 žličica ekstrakta vanilije

250 g mliječnog vrhnja za šlag

(po želji) 2–3 žlice kokosovog brašna

Priprema:

1. Obje vrste vrhnja dobro ohladite u hladnjaku, najbolje preko noći. Ohlađeno kokosovo vrhnje lagano umutite ručno s medom i vanilijom dok ne dobijete pjenastu smjesu. U posebnoj posudi istucite i mliječno vrhnje.

2. Spojite obje smjese i po želji dodajte malo kokosovog brašna za dodatnu teksturu. Sladoled stavite u zamrzivač na najmanje 3 sata. 

Ove sladolede mogu pripremiti i početnici, a rezultat će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

Lifestyle