Donosimo 3 recepta iz druge sezone With Love, Meghan koja možete napraviti kod kuće!
imdb //

with love, meghan

Serija With Love, Meghan ne nudi samo inspiraciju za životni stil i atmosferu, već i za nezaboravne recepte koji se savršeno uklapaju u svaku trpezu. Donosimo vam tri recepta koja možete sami pripremiti kod kuće, a odabrali smo salatu s piletinom i marakujom, hrskavi čips sa solju i octom te slasni francuski tost s kokosom prema receptu Tana Francea.

Pečena piletina i salata od kruha s vinegretom od marakuje

Donosimo 3 recepta iz druge sezone With Love, Meghan koja možete napraviti kod kuće!
imdb //

with love, meghan

Potrebna oprema

daska za rezanje

nož

lim za pečenje

papir za pečenje

mužar i tučak

Sastojci

Za krutone:

nekoliko kriški kiselog kruha, natrganih ili narezanih na komade

maslinovo ulje

Za vinegret:

1 mali šalot, sitno nasjeckan

pulpa i sjemenke od 3 zrele marakuje

sok 1 limuna (običnog ili Meyer)

krupna sol, po ukusu

malo persimonovog ili jabučnog octa

1–2 režnja češnjaka, zgnječena

otprilike 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

med, po ukusu

Za salatu:

½ pečene piletine, natrgane na komadiće, hladne

5–6 šalica svježe zelene salate, narezane

svježi peršin, sitno nasjeckan

datulje, očišćene i narezane na male komade

tostirani pinjoli, po ukusu

parmezan, razlomljen na komadiće nožem

Priprema

Krutoni: Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na lim obložen papirom rasporedite komade kruha, prelijte maslinovim uljem i pecite 15–25 min dok ne postanu hrskavi. Ohladite.

Vinegret: U mužaru zgnječite šalot i marakuju. Dodajte sok limuna, sol, malo persimonovog ili jabučnog octa i češnjak. Umiješajte maslinovo ulje i začinite medom. Po potrebi korigirajte okus.

Salata: Piletinu začinite s malo vinegreta i soli. U veliku zdjelu stavite dio krutona, prelijte vinegretom i promiješajte. Dodajte salatu, peršin, datulje, pinjole i sir, pa ponovno začinite. Umiješajte piletinu i sve povežite. Na vrh dodajte ostatak sastojaka.

Čips s okusom soli i octa

Donosimo 3 recepta iz druge sezone With Love, Meghan koja možete napraviti kod kuće!
imdb //

with love, meghan

Potrebna oprema

mandolina

kuhinjske krpe

duboka posuda za prženje ili teški lonac

termometar za ulje

zdjela za miješanje

hvataljke ili mrežasta žlica

papirnati ubrusi

Sastojci

2–4 krumpira (s korom)

1 žličica krupne soli ili krupne morske soli

1 žlica praha vinskog octa (prosijanog kroz mali cjediljku/čajnik)

1 l avokadovog ulja za prženje

opcionalno: grančica ružmarina ili timijana za posipanje

Priprema

Krumpire narežite na 1,5 mm debljine pomoću mandoline. Stavite ih u hladnu vodu s ledom na 30 minuta.

Ocijedite, dobro osušite krumpire i ostavite da odstoje još 5 minuta.

U velikom loncu zagrijte ulje na 165 °C.

Krumpire pržite u malim količinama (12–16 ploški odjednom) po 2–3 minute dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Izvadite ih mrežicom i kratko ocijedite na papiru. Dok su još topli, stavite u zdjelu i začinite solju, prahom octa i, po želji, listićima timijana ili ružmarina.

Ponovite dok ne ispržite sve ploške, pa na kraju dodajte još malo soli.

Kokosov francuski tost (po receptu Tana Francea)

Donosimo 3 recepta iz druge sezone With Love, Meghan koja možete napraviti kod kuće!
imdb //

with love, meghan

Potrebna oprema

2 plitke zdjele

pjenjača

neprianjajuća tava

lopatica

Sastojci

1 mliječni kruh, narezan na deblje kriške

3 jaja

240 ml slatkog vrhnja

malo punomasnog mlijeka

1–2 žličice šećera u prahu, plus za posipanje

cimet u prahu, po ukusu

ribani kokos

maslac sa soli, plus još za posluživanje

svježe voće, za posluživanje

javorov sirup, za posluživanje

Priprema

U jednoj zdjeli umutite jaja, mliječnu vrhnju, mlijeko, cimet i šećer u prahu. U drugoj zdjeli stavite ribani kokos.

Na tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Svaku krišku kruha kratko tostirajte (oko 1 minute) da dobije hrskavu koricu.

Umočite kruh u smjesu jaja, dobro natopite i probodite vilicom kako bi se smjesa upila. Zatim obložite kokosom s obje strane.

Vratite na tavu s malo maslaca i pecite oko 4 minute sa svake strane dok ne postane zlatno i hrskavo.

Poslužite uz svježe voće, dodatni maslac, posip od šećera u prahu i javorov sirup.

Lifestyle