Zagrebački Advent svake godine iznenadi mnoštvom novih senzacija, no rijetko koja izazove toliku znatiželju kao nova Fritulinka by Rougemarin, kućica smještena na samom Trgu bana Jelačića. Tamo je chef i gastro vizionar Marin Medak predstavio desert koji već mnogi nazivaju hitom sezone, a on sam „najboljim proizvodom u svojoj karijeri”.
Fritulinka - savršen spoj palačinki i fritula
Ako vam se ikad dogodilo da stojite pred adventskim kućicama i ne možete se odlučiti između fritula i palačinki, Rougemarin je upravo riješio vašu dilemu. Fritulinka je, najjednostavnije rečeno, najbolje od oba svijeta: meka palačinka, punjena bogatom kremom, pažljivo je umotana u tijesto fritule, zatim zlatno ispečena i uvaljana u mirisni cimetni šećer.
Rezultat je desert koji izgleda poznato, a istovremeno potpuno novo; nešto što odmah poželite fotografirati, zagriznuti i naravno podijeliti na Instagramu.
Pet punjenja
Unutrašnjost Fritulinke krije čak pet različitih punjenja, od kojih svako ima svoju publiku:
● pistacija s umakom od pistacija
● pekmez od šljiva
● čokoladna krema
● marelica s karamelom i mandarinom
● jabuka s karamelom i cvijetom soli
„Htjeli smo napraviti nešto novo, nešto što ne postoji, a opet da bude svima blisko. Fritulinka je upravo to”, kaže Medak.
Advent koji miriše na domaće, ali izgleda svjetski
Rougemarinova adventska kućica ove je godine zamišljena kao mali gastro laboratorij u samom centru grada. Osim Fritulinke, posjetitelje čekaju i klasične fritule, a za ljubitelje slanih verzija, u ponudi imaju hot-dogove u Rougemarin stilu i još iznenađenja.