Sinéad O'Dwyer
Zalando //

Sinéad O'Dwyer

 Danas Zalando, vodeća europska internetska platforma za modu i životni stil, ponosno predstavlja Sinéad O’Dwyer kao dobitnicu Zalando Visionary Award nagrade za 2024. Robnu marku sa sjedištem u Londonu osnovala je 2018. irska dizajnerica Sinéad, koja diljem svijeta kreira dizajnersku odjeću za žene, femmes i rodno neutralne osobe različitih tijela. U sklopu Zalandovog partnerstva s tjednom mode u Kopenhagenu i kao dobitnica nagrade, Sinéad O’Dwyer debitirat će u kolovozu na modnoj pisti na tjednu mode u Kopenhagenu prema službenom SS25 rasporedu. 

Sinéad O'Dwyer
Zalando

Sinéad O'Dwyer

Zalando Visionary Award slavi kreatore budućnosti stavljajući u središte pozornosti dizajnere i robne marke s vizionarskim pristupom prema stvaranju pozitivnog socijalnog učinka, poticanju inovacija i kreativnosti unutar modne industrije i šire. S čvrstim vrijednostima i jasnom vizijom budućnosti mode, Sinéad O’Dwyer pokazala je predanost stvaranju značajne promjene dosljednim dizajniranjem, razvijanjem i proizvodnjom odjeće za različite veličine tijela. Dovodi u pitanje tradicionalne standarde u modnoj industriji, zalaže se za doista inkluzivne kolekcije te raznolikost u izboru modela. Njezina vizija robne marke čvrsto je ukorijenjena u osnaživanju i samoizražavanju, nastojeći stvoriti luksuznu odjeću zbog koje će osoba osjećati samopouzdano i ugodno u svojoj koži.

Sinéad O’Dwyer podijelila je svoje oduševljenje: „Osvajanje Zalando Visionary Award nagrade izuzetna je čast od izvanrednog značaja za poslovanje, posebice u ova nesigurna vremena za neovisne robne marke. Daje nam podršku da nastavimo s našom misijom, nadograđujući dosadašnji rad kako bismo pružili svijetu sveobuhvatnu i pravednu viziju ljepote. Raznolikost tijela je naša inspiracija i snaga koja nas pokreće, vjerujemo da je inkluzivno dizajniranje jedini način stvaranja etičke, održive, funkcionalne i moderne odjeće. Jedva čekamo dolazak na tjedan mode u Kopenhagen kako bismo podijelili naš rad na novoj platformi i publici.“ 

Sinéad O'Dwyer
Zalando

Sinéad O'Dwyer

Žiri Zalando Visionary Award nagrade okupio je lidere modne industrije za biranje pobjednika, uključujući Giuliana Calzu, renomiranog Founder and Creative Director GCDS-a, Edwarda Buchanana, Creative Director u SANSOVINO6 te Herberta Hofmanna, Creative and Buying Director nabave u Highsnobiety. CEO tjedna mode u Kopenhagenu, Cecile Thorsmark i Lena-Sophie Röper, General Manager of Designer u Zalandu upotpunile su sastav žirija svojim bogatim iskustvom i vodstvom kako bi Sinéad O’Dwyer nagradile za predanost u poticanju značajnih promjena u industriji. 

Sinéad O'Dwyer
Zalando

Sinéad O'Dwyer

Giuliano Calza, član žirija i Founder and Creative Director of GCDS rekao je: „Prihvaćanje ove uloge u žiriju prvenstveno je potaknuto bezbrojnim slučajevima u kojima sam se osjećao nesaslušano, žudeći za platformom koja bi pojačala moj glas. Ispunjen sam neopisivom radošću i osjećajem privilegije što sam dobio priliku datu svoj glas ovako važnoj svrsi. Proslava nagrade ovakvog značaja nosi iznimnu težinu, odjekuje ne samo u sadašnjosti, već sadrži potencijal da potakne inspiraciju generacijama koje dolaze, učvršćujući ideale koje smatram važnima. Sinéad je pokazala nepokolebljivu predanost raznolikosti i pionirskim inovacijama u industriji koja često zapinje u prošlosti, što je doista vrijedno pohvale. Značaj nagrade kao što je Zalando Visionary Award nije moguće precijeniti jer ima ključnu ulogu u pružanju podrške novim dizajnerima i ulaganju u njihovu budućnost, pružajući im novu platformu za predstavljanje svog talenta i kreativnosti.

Sinéad O'Dwyer
Zalando

Sinéad O'Dwyer

Žiri je pohvalio vizionarske aspekte dizajna i nepokolebljivu predanost koju je Sinéad posvetila inovacijama. Inspirirajući se oblikom tijela za svoju kolekciju uz izbjegavanje tradicionalnih načina crtanja uzoraka, Sinéad je upotrijebila kalupe iz stvarnog života i dokazala da su inovacija i inkluzivnost početna točka njezine robne marke. Osim toga, pomiče granice razvojem svog jedinstvenog ‘Shibari’ stila, intepretacije tradicionalne japanske tehnike vezivanja i eksperimentiranjem s raznolikim tkaninama u svom radu poput rebrastog pletenja i naboranih satenskih vrpci ukrašenih kristalima. Dizajnerski pristup ove robne marke odlikuje se interesom koji posvećuje spoju ukrašavanja i konstrukcije.

Lena Sophie Röper, General Manager, Designer at Zalando kaže: “Sinéad O’Dwyer jasno pokazuje vrijednosti koje želimo vidjeti i utjelovljuje duh Zalando Visionary Award nagrade. Ova robna marka ima pravu ravnotežu ovih vrijednosti s jedinstvenim dizajnom i inovativnim rješenjima u provokativnoj, nosivoj i uzbudljivoj kolekciji. To je svježina u svijetu mode, Sinéad svojim progresivnim pristupom predstavlja sve za što se Zalando zalaže - predvodnik je novog vala dizajnera koji se usude sanjati i stvarati bolju budućnost mode.“

Sinéad O'Dwyer
Zalando

Sinéad O'Dwyer

Kao dobitnica nagrade, Sinéad O’Dwyer primit će €50,000 novčane nagrade i predstaviti svoju kolekciju na tjednu mode u Kopenhagenu, koji će se održati u kolovozu 2024. Zalando će pružiti dodatnu podršku u produkciji revije kako bi istaknuli nadahnjujuću predanost raznolikosti i inovativnosti. 

Moda