Profimedia //

Penelope Cruz zauvijek će biti modna ikona i simbol elegantnog i opuštenog stila kasnih 90-ih godina. Španjolska filmska glumica od svojih je ranih godina prihvatila minimalističku estetiku, preferirajući lagane haljine jednostavnih krojeva. Kao mlađa glumica često je viđena u kreacijama Ralph Laurena i chic muških odijela koja su savršeno odražavala njezin odvažni karakter i nonšalanciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garmentory (@garmentory)

Međutim, tek na prelasku u novi milenij Cruz je zaista počela privlačiti pažnju svojim stilom. Tranzicijom iz njezine minimalističke faze, počela je eksperimentirati s hrabrijim modnim izborima, ali je pri tom i dalje zadržavala svoju prepoznatljivu eleganciju i sofisticiranost. Njezina suradnja s Chanelom zauvijek je obilježila njezinu modnu putanju, pa je tako s godinama Penelope postala jedan od glavnih ambasadora brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

Modern Swan

No, koliko god volimo njezine off carpet look-ove, moramo priznati da su neki od najznačajnijih ipak oni sa glamuroznih crvenih tepiha. Ako baš moramo izdvojiti jedan, to bi onda bio onaj koji je nosila na dodjeli nagrada Emmy 2018. godine. Penelopej e ukrala pozornost u posebno izrađenoj haljini s perjem Chanel Haute Couture. Bijela haljina, ukrašena svilenim tilom, iridescentnim perlama i nizom perja, pokazala je Cruzinu sklonost prema visokoj modi i pažljivom odnosu prema detaljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

Rekli bismo kako je svaka boja Penelopina boja, ali neke od njezinih najspretnijih kombinacija su bile upravo u bijeloj boji. Sjetimo se samo njezinog all white outfita koji je uključivao satensku bijelu suknju i džemper koji je Penelope nosila početkom 2000-tih godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REPEATSTYLES ❤️ (@repeatstyles)

Nonšalantna elegancija

Jedan od dražih look-ova nam je i minimalistička crvena haljina koju je nosila na dodjeli 11. Palm Springs International Film Festivala, kao i rozi Chanel kompletić koji je nosila na premijeri filma Ferrari.

Profimedia
Profimedia

Utjecaj ove senzualne glumice proteže se daleko izvan Hollywooda i haute couturea jer je kao ponosna latinoamerička glumica, Penelope inspirirala brojne pojedince diljem svijeta da s ponosom prihvate svoje naslijeđe i kulturu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli YOUR CHIC BESTIE (@yourchicbestie)

Od njenih ranijih dana kao mlade glumice do njenog trenutnog statusa ikone stila, Cruzin put služi kao dokaz transformacijske moći mode i trajne privlačnosti besprijekorne elegancije. Sretan rođendan Penélope Cruz, želimo ti još 50!

Moda