Free pik
Free pik //

    

U današnje vrijeme kada je briga o koži postala esencijalna, tražimo jednostavne, a učinkovite proizvode koji će nahraniti, hidratizirati i osvježiti našu kožu. Upravo u tom kontekstu, termalne vode u spreju postale su neizostavan korak u rutini, a moram priznati da su meni osobno veliko otkriće. Idealan su dodatak u torbi za plažu ili onoj svakodnevnoj koju nosimo na posao jer vas samo jedan špric termalne vode može osvježiti i doslovno povratiti u život.

Pixels

Najbolje od svega je što ove čarobne vode nude više od osvježenja - one pružaju blagotvornu njegu koži koja je često izložena stresu, zagađenju i suhom zraku.

Prednosti termalnih vodica za lice

Termalne vode obogaćene su mineralima poput magnezija i kalcija koji pomažu u obnavljanju hidratacije kože. Blagi sastav termalnih voda čini ih izvrsnim sredstvom za umirenje nadražene kože i ublažavanje crvenila, pa tako sprej termalne vode može biti koristan za osjetljivu kožu sklonu iritacijama ili za kožu nakon tretmana poput depilacije ili pilinga.

Unsplash
Unsplash

    

Također, termalne vode bogate su antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od štetnih utjecaja slobodnih radikala. Redovita upotreba spreja termalne vode može pomoći u održavanju zdravog i mladolikog izgleda kože, a u ljetnim uvjetima, sprej termalne vode može poslužiti i kao prirodni fiksator šminke. Naravno, ne morate ih nužno koristiti samo na licu, već ih možete nježno poprskati i po cijelom tijelu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Özlem • Design • Beauty • Lifestyle (@canihavethisplease)

Kada koristiti termalnu vodu?

- Prije nanošenja hidratantne kreme kako bi se poboljšala apsorpcija proizvoda.

- Tijekom dana za osvježenje i hidrataciju kože.

- Nakon sunčanja kako bi se umirila i hidratizirala koža.

- Prije i poslije šminke kako bi se fiksirala i osigurala dugotrajnost.

Termalne vode u spreju predstavljaju višenamjenski proizvod koji nudi brojne prednosti za njegu kože, a s obzirom na to da ih na tržištu ima svake godine sve više, u nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih koje provjereno rade to što obećavaju.

Avene termalna izvorska voda
Promo/

Avene termalna izvorska voda

 Eucerin Hyaluron osvjezavajuci sprej za lice i tijelo
Promo/

Eucerin Hyaluron osvjezavajuci sprej za lice i tijelo

Apivita vodica za lice
Delmerion/

Apivita vodica za lice

La Roche Posay termalna voda
Promo/

La Roche Posay termalna voda

Uriage eau thermale sprej
Promo/

Uriage eau thermale sprej

Vichy mineralizirana termalna voda
Promo/

Vichy mineralizirana termalna voda

Bioderma Hydrabio Brume
Promo/

Bioderma Hydrabio Brume

Ljepota