Unsplash
//

Unsplash

Kada je riječ o uređenju interijera uvijek je potrebno paziti na svaki detalj. Ako ste se barem jednom u životu susreli s preuređenjem prostora znate koliko vremena i pažnje potrebno izdvojiti za takav pozhvat. Od tehničkih dijelova na koje treba paziti pa do onih estetskih ponekad zanemarimo zidove. Najčešća opcija pri uređenju zidova je klasična bijela boja koja se može kombinirati s ostatkom prostora, ali nekada je dobro malo eksperimentirati s bojama i uzorcima.

Iako bijeli zidovi ostavljaju dojam vizualno većeg prostora i izgledaju elegantno tajna savršeno uređenih zidova leži u dodavanju osobnog stila. Danas postoji puno opcija koje vam mogu pomoći pri odabiru dekoracija za zidove koje će u trenu dati potpuno novi izgled životnom prostoru. Prvo što većini ljudi pada na pamet su tapete koje dolaze u različitim bojama, uzorcima i oblicima, ali postoji još zanimljivih načina koje možete iskoristiti za dekoriranje zidova. Ove ideje najviše će biti korisne onima koji žive u iznajmljenom stanu gdje ne smiju bušiti zidove ili raditi neke druge veće radove koji bi ih oštetili. 

Uz ovih četiri jednostavna savjeta vaša spavaća soba ili dnevni boravak izgledat će kao da su spremni biti izloženi u najboljim svjetskim časopisima. 

Tapete koje se mogu maknuti

Ako ne želite imati akciju bojanja zidova koja će vam oduzeti cijeli vikend pa tražite drugu alternativu kojom ćete uštedjeti vrijeme onda svakako izaberite tapete koje se lijepe, a kasnije ih je jednostavno maknuti. S tapetama možete se odvažiti na eksperimentiranje s neobičnim bojama koje će unijeti život u prostor, ali i raznim uzorcima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House of Kaji (@houseofkaji)

Umjetnine

Jedan od najjednostavnijih načina kako brzo transformirati prostor su upravo umjetnine. Ovdje možete dati mašti na volju i objesiti na zid bilo koju sliku koja vam se sviđa. Bilo da je riječ o fotografijama, apstraktnim slikama, retro okvirima, mogućnosti ima bezbroj, a sve dolazi u obzir. Istražite što vam se sviđa i koji stil slika vas se najviše dojmio i uzmite čekić u ruke!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Gerdes (@rachelgerdes)

Viseće žardinjere

Pitate se kakve veze viseće žardinjere imaju s dekoracijom zidova? Biljke mogu biti multifunkcionalne, a kada ih objesite u sobi u kojoj ćete ih postaviti zidovi će dobiti na teksturi, stvorit će se zen atmosfera, a poboljšat će se i kvaliteta zraka u sobi. Idealne biljke za ovaj trik su paprati ili pothos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bohemian decor (@my_bohointerior_)

Iskoristite stare komade namještaja

Danas je retro i vintage stil uređenja vrlo popularan, a ukoliko iskoristite neke stare komade namještaja poput ogledala, police za knjige ili neki drugi komad istovremeno mislite i na održivost. Stare police za knjige dati će pravi starinski štih prostoriji koji se može odlično slagati s modernim namještajem. Nekada će stari komadi namještaja dati posebnu čar prostoriji, a ukoliko se dobro balansira s modernim rezultat neće izostati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One Interior Magazine (@one.interior.mag)

Lifestyle