Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

U samom srcu Zagreba, u Dežmanovoj ulici, smjestio se Narcissus – bar koji je u kratkom vremenu uspio stvoriti vlastiti identitet i oduševiti goste. Nije riječ samo o mjestu za kavu ili koktel, nego o lokalu koji će vas sigurno iznenaditi raznolikim programima, tematskim večerima i detaljima koji stvaraju atmosferu.

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

„Ideja za otvaranje Narcissusa rodila se iz jedne vrlo jednostavne želje: stvoriti mjesto u koje bismo i sami rado dolazili”, kaže Filip Boban, jedan od vlasnika. „Zamišljali smo kako bi izgledao idealan bar u kojem možeš uživati u vrhunskoj kavi, pojesti brunch s društvom, popiti fini koktel navečer, a da se pritom osjećaš opušteno i bude ti ugodno.”

Priča iza imena

Ime nije odabrano slučajno. „Iza imena se zapravo krije spoj više ideja: mitologije, estetike i filozofije svakodnevnog uživanja. Narcis je ujedno i ime cvijeta, ali i simbol ljepote, promišljanja o sebi i gledanja svijeta kroz prizmu osjetila. Upravo to nas je nadahnulo za ovaj naziv”, objašnjava Filip.

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

U skladu s tim, prostor je uređen s puno pažnje i sitnih detalja, a cilj je jasan: jednostavno uživanje u baru. Tri riječi kojima bi Boban opisao Narcissus? „Estetski, opušten, s karakterom.”

Hrana, piće i program

Za razliku od mnogih lokala, Narcissus se nije ograničio samo na jednu vrstu ponude. Meni je spoj različitih kuhinja, ali bez gubitka identiteta. „Kod nas gosti mogu pojesti gyoze, bao bunse, wok, quesadille… a sve to bez osjećaja da su zalutali u neki fast fusion restoran. Svako jelo ima svoju priču i rađeno je s puno pažnje”, ističe Boban.

Uz hranu i piće, važan je i dinamičan program. „Svaki dan nosi nešto novo: od popularnog Taco Thursdaya, preko Asian Nighta, pa sve do večeri posvećenih koktelima poput Tales of Cocktails. Svaki gost može pronaći dan koji mu odgovara ili ih sve istražiti.”

Posebnost u detaljima

Poseban adut Narcissusa su tematska uređenja i večeri koje često iznenade goste. „Nama su detalji jako bitni zato što čine razliku u doživljaju. Recimo, tijekom Harry Potter uređenja imali smo koktele u epruvetama koje su gosti sami ‘miksali’ kao čarobne napitke, a za vrijeme Alise u zemlji čudesa posluživali smo signature koktele u vintage čajnicima. Uvijek pazimo da se sve uklopi, ali da ne izgubi okus i kvalitetu.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Inspiracija najčešće dolazi iz filmova, serija i knjiga. „Volimo stvarati svjetove, ne samo dekorirati prostor. Ako tema nema atmosferu, ako se ne osjeti čim uđeš, onda znamo da nije za nas.”

Od izazova do prepoznatljivosti

Početak nije bio lagan. „Najveći izazov u početku je bio da nas ljudi prestanu doživljavati kroz prizmu onoga što je prostor bio prije nas i da Narcissus dobije svoj identitet. Htjeli smo da gosti čim uđu osjete da su na posebnom mjestu, a ne u ‘bivšem lokalu’. To smo postigli kroz ponudu, atmosferu i glazbu. Danas se kod nas jednako lako može popiti jutarnja kava, kao i organizirati afterwork party ili rođendan.”

Must-try kokteli i crowd pleaser jela

Ako dolazite prvi put, preporuka Filipa je jasna: „Definitivno naši signature kokteli: Narcissus i Echo. To su pića koja najbolje prenose naš potpis.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Što se hrane tiče, preporuka ovisi o dobu dana: Avokado focaccia ili Narcissus toast za doručak, tortilje i wokovi za ručak, a navečer gyoze, bao bunsi i tacosi. „To su jela koja su postala svojevrsni ‘must try’ kod nas.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Gosti imaju i svoje favorite. „Crowd pleaser među koktelima je Mojito Strawberry, dok je Echo ‘hidden gem’. Od hrane, Tortilla grill s pomfritom oduševljava, a gyoze su jelo koje uvijek iznenadi.”

Kada slučajnost postane uspjeh

Neke od najuspješnijih ideja nastale su spontano. „Naš Taco Thursday krenuo je kao mali eksperiment – tacosi po 2€ i all you can drink sangria za 10€. Odmah je postao jedno od najpopularnijih večeri u tjednu. Trenutačno nudimo četiri vrste tacosa, a od rujna uvodimo nove okuse.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Glazba kao dio identiteta

Jednako pažnje posvećuje se i atmosferi. „Glazba i atmosfera su nam jednako važni kao i hrana i piće. DJ-eve biramo prema tjednom programu i vrsti glazbe koju želimo taj dan istaknuti. Srijedom su to domaći hitovi i strani pop, četvrtkom latino i R&B, a petkom i subotom miks domaćih i stranih dance hitova. Svaki dan ima svoj zvuk i svoju energiju.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Što donosi jesen?

Narcissus uvijek sprema nešto novo. „Jesen i zima donose novo poglavlje, ali detalje ćemo zasad zadržati kao malo iznenađenje. Ono što možemo otkriti jest da pripremamo novu tematsku priču, a s njom i novu ponudu hrane i pića.”

Zašto je Narcissus bar must-visit mjesto za ljubitelje signature koktela i bruncheva?
Foto: Mateo Mučnjak //

Narcissus

Narcissus je danas sinonim za bar u kojem se jednako uživa u jutarnjoj kavi, afterwork druženju ili večernjem izlasku. Uz njega stoje i Secret Club te Jackie Brown, svaki sa svojim karakterom i publikom.

„Svaki od naših prostora ima svoju osobnost i upravo nas ta raznolikost najviše inspirira. Iza svega stoji tim ljudi s različitim interesima, ali zajedničkom strašću – stvaranjem mjesta na kojima se ljudi dobro provode. Ne pokreće nas rutina, nego izazov da svaki prostor bude poseban i prepoznatljiv. I dok su različiti po formi, svi imaju isti cilj: pružiti ljudima osjećaj da su na pravom mjestu.”

Lifestyle