Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Bečka šnicla

Tko god je barem jednom nešto pohao zna da se za taj „podvig“ treba i te kako oboružati strpljenjem, živcima i koncentracijom. I, naravno, priborom: tri posude (za brašno, jaja i krušne mrvice), tri vilice, kuhinjske hvataljke, krpe… A da ne govorimo i o tome kako nije lako pogoditi pravu količinu sastojaka. Ne želite bacati hranu, ali što s ostacima brašna, jaja i krušnih mrvica? Plus, tu je i ono vječno pitanje: tko će sad to sve počistiti i oprati? 

Međutim, više ne mora biti tako jer se Kotányi sa svojom Crispy POH linijom novih hit proizvoda pobrinuo da ovaj inače kompliciran postupak zauvijek ode u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca postane brža, jednostavnija i – čišća. I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati i oni koji nikad nisu pohali, a i oni koji radije naručuju dostavu nego kuhaju. Pa čak i brojni školarci, što je, vjerujemo, važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Crispy POH

Zato zaboravite klasično pohanje – otkrivamo vam male Kotányijeve pomagače za pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa. Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s blagim, uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu. Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost. Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje.

A kako bismo vam dokazali koliko je pohanje lakše uz Kotányi Crispy POH, u nastavku donosimo dva recepta za najpoznatije svjetske pohance. Jednostavno ih morate probati napraviti!

RECEPT: BEČKA ŠNICLA

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Bečka šnicla

Sastojci (za 4 porcije):

Priprema:

1. Ako je potrebno, odstranite žilice i masnoće s mesa, stavite šnicle na dasku i lagano ih istucite batom za meso.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Bečka šnicla - korak 1

2. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaku šniclu kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Bečka šnicla - korak 2 

3. U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite meso 3–4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Šnicle prebacite na tanjur obložen papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Bečka šnicla - korak 3

4. Bečku šniclu poslužite s kriškom limuna i salatom po izboru.

RECEPT: FISH AND CHIPS

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Fish and chips

Sastojci:

Za posluživanje:

  • 600 g krumpira za pečenje

  • 30 ml bijelog octa

  • Sol i papar

  • Tatarski umak, za posluživanje

Priprema:

1. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaki komad ribe kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu, prstima je lagano utisnite u ribu kako bi se bolje zalijepila.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Fish and chips - korak 1

2. U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite ribu 5–7 minuta, uz jedno okretanje, dok ne postane zlatno smeđa. Vadite je na cjedilo kako bi se ocijedio višak masnoće.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Fish and chips - korak 2

3. Krumpir ogulite i narežite na štapiće. Zakuhajte lonac vode, dodajte ocat i krumpir pa kuhajte oko 12 minuta. Dobro ocijedite.

4. U istoj tavi u kojoj ste pržili ribu, zagrijte ulje na 130 °C i dodajte polovicu krumpira. Pržite oko 3 minute, zatim izvadite na cjedilo i ostavite da odstoji 30 minuta. Ponovite s ostatkom krumpira.

Znate li kako pohati omiljena jela bez kaosa u kuhinji? Imamo rješenje!
Kotányi/Promo //

Fish and chips - korak 3

5. Ponovno zagrijte ulje na 190 °C i pržite prvi dio krumpira još 3–4 minute, dok ne postane zlatan i hrskav. Posolite i ponovite postupak s drugom polovicom.

6. Poslužite krumpiriće uz prženu ribu, krišku limuna i tatarski umak.

Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/

Lifestyle